Alternatieven voor rijst gooien « Huwelijk

Alternatieven voor rijst gooien

Rijst gooien is niet meer overal toegestaan omdat het zo'n bende achterlaat. Het is dus verstandig om eerst te informeren wat er op jullie trouwlocatie wel en niet mag. Het zou tenslotte een beetje sneu zijn als er eerst geveegd moet worden, voor het feest kan beginnen.

Liever niet gooien

Er zijn genoeg leuke alternatieven voor rijst. Zo is de bellenblaas uitermate populair. Al die bellen geven een feestelijk effect, ze zijn niet duur en je laat er ook nog eens geen troep mee achter. Bellen doen het ook altijd goed op de foto's.

Een ander idee is dat je gasten aan beide zijden van het pad staan met bijvoorbeeld ballonnen, vlaggetjes of sterretjes. Pas bij dit laatste wel op voor kleine gaatjes in je jurk en blijf dus een beetje op afstand. Andere veilige, lichtgevende sfeermakers zijn breekstaafjes. Ze kosten bijna niets en zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar.
Sterretjes bruiloft

Strooisels

Andere ideeën zijn serpentines, party poppers en natuurlijk confetti. Dit laatste kun je aanpassen op het bruidsthema, maar je kunt ook met kleine hartjes strooien. Verpak de feestelijke snippers op een leuke manier in bijvoorbeeld kleine zakjes, frietzakken of doosjes.

Ook leuk en romantisch is het strooien van bloemblaadjes. Dit kunnen blaadjes van verschillende soorten bloemen en in allerlei kleuren zijn. Maar ja, ook dit geeft net als rijst de nodige ‘rommel’. Informeer daarom even bij jullie trouwlocatie of er mag worden gestrooid…

[Traditie van rijst strooien: de strooiende arm verwijst naar de boer die zijn akker bezaait. Een teken van vruchtbaarheid.]

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: WeCapture 

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Aan welke kant loopt de bruid?

Waar zit welke bruiloftsgast?

Met wie loop je naar het altaar?

Overal goud wat blinkt

Gerelateerde bedrijven