Hoe bekostig je je droombruiloft? « Huwelijk

Hoe bekostig je je droombruiloft?

Laten we eens kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je genoeg spaart, waar de meeste kosten in zitten, hoe je die zo laag mogelijk houdt en welke financieringsmogelijkheden er zijn.
Wat kost trouwen

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg spaart voor je bruiloft?

Sparen is nog altijd de meest gebruikte manier om een bruiloft te bekostigen. Met deze tips kun je een mooi spaarpotje opbouwen.

  1. Stel een budget op: Zonder doel kun je niet scoren. Het eerste wat je moet doen, is bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan je bruiloft. Maak een realistisch budget en houd je eraan. Dit zal je helpen om gericht te sparen.
  2. Maandelijks sparen: Zodra je je budget hebt bepaald, kun je berekenen hoeveel je elke maand moet sparen om je doel te bereiken. Automatiseer deze spaarbedragen indien mogelijk, zodat je niet in de verleiding komt om het geld ergens anders voor te gebruiken.
  3. Snij in onnodige uitgaven: Neem je maandelijkse uitgaven onder de loep en zoek naar manieren om te besparen. Dit kan variëren van minder uit eten gaan tot het beperken van luxe aankopen. Dit betekent niet meteen dat je leven minder leuk wordt: er zijn genoeg goedkopere alternatieven. Kook bijvoorbeeld thuis een luxe maaltijd of ga op vintage marktjes op zoek naar bijzondere tweedehands vondsten.
  4. Extra inkomsten genereren: Overweeg om tijdelijk extra inkomsten te genereren om extra geld te verdienen voor je bruiloftsfonds. Neem een bijbaantje, ga freelance werk doen of start je eigen handeltje op Marktplaats.

Sparen voor bruiloft

Waar zitten de meeste kosten in?

Bij een bruiloft moet je al snel denken aan een bedrag tussen de € 10.000 en € 20.000. De kosten van een gemiddelde bruiloft in Nederland bedragen € 18.000. Maar waar gaan die kosten nou precies in zitten, en welke keuzes kun je maken om die kosten te drukken?

  1. Locatie en catering: Het meeste geld gaat vrijwel altijd zitten in de locatie en het eten. Als je wilt snijden in de kosten, kun je op zoek gaan naar een goedkopere locatie, zoals een park of kiezen voor een buffet in plaats van een traditioneel sit-down diner.
  2. Bruidsjurk en trouwpak: De kosten van de bruidsjurk en het trouwpak kunnen snel oplopen. Goedkopere opties zijn een tweedehands jurk of pak, huren, of het aanschaffen van kleding die je ook na je bruiloft nog kunt dragen.
  3. Fotografie en videografie: Het vastleggen van je speciale dag is belangrijk, maar professionele fotografen en videografen kunnen duur zijn. Misschien heb je wel vrienden of familieleden met fotografie- of videografievaardigheden die deze taak op zich willen nemen.
  4. Decoratie en bloemen: Het decor en de bloemen dragen bij aan de sfeer van je bruiloft. Je kunt geld besparen door DIY-decoraties te maken en seizoensgebonden bloemen te kiezen.

Wat kost een trouwjurk

Wat zijn financieringsmogelijkheden?

Als je je budget hebt bepaald en de kosten waar mogelijk verlaagd, is het tijd om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Zoals eerder genoemd, is sparen nog altijd de meest gebruikelijke manier om je trouwdag te bekostigen. Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden als je niet genoeg tijd hebt om te sparen.

  1. Hulp van ouders: Veel ouders zijn bereid financieel bij te dragen aan de bruiloft van hun kinderen. Bespreek dit open en eerlijk met hen.
  2. Bruiloftslening: Als de tijd en opties beperkt zijn, kun je overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten voor je bruiloft. Zorg er wel voor dat je een goed aflossingsplan hebt en bewust bent van de rentekosten.

Conclusie

Je droombruiloft hoeft geen financiële last te zijn. Met zorgvuldige plannen van jullie trouwdag, budgettering en wat creativiteit kun je je speciale dag vieren zonder je bankrekening te ruïneren. Onthoud dat het belangrijkste aspect van je bruiloft de liefde is die je deelt met je partner. Dat kun je niet in geld uitdrukken!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe bekostig je je droombruiloft?

Geld lenen voor je bruiloft, wat moet je weten?

Geen over-de-top-bruiloft? Dit zijn de alternatieven

Geld lenen voor je bruiloft