5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft « Huwelijk

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Hieronder staan vijf tips om je hoofd koel te houden tijdens het organiseren van je bruiloft en vooral veel plezier te halen uit het hele proces.

1) Neem je tijd

Een bruiloft plannen kost veel tijd. Begin dus ruim van tevoren met plannen en bellen, ook als het lijkt of je nog alle tijd van de wereld hebt.
Trouwfotograaf Rinke Heederik Photography
Foto: Rinke Heederik Photography

2) Verdeel de taken

Het is best logisch dat alle afspraken, telefoontjes en overige taken je een beetje aanvliegen, wanneer je alles alleen probeert te doen. Vraag daarom je aanstaande en andere mensen om je heen om hulp. Ze willen jou vast graag ontlasten en vinden het misschien zelfs een eer om te mogen helpen.

3) Time out!

Wordt het je allemaal een beetje teveel? Tijd voor een pauze! Dit kan een middagje me-time zijn met je favoriete Netflix-serie, maar ook een gezellig uitje buitenshuis; even weg van je to-do list. Wat ook altijd goed werkt is samen met vrienden de rust opzoeken op het platteland of aan zee. Bijvoorbeeld lekker genieten met elkaar in een luxe vakantiehuis in Friesland. Hét recept van optimaal ontstressen.
Trouwfotograaf Jorieke Philippi Photography
Foto: Jorieke Philippi Photography

4) Hoofd- en bijzaken

Een beetje stress hoort erbij, maar het is zonde als je je druk maakt om de verkeerde dingen. Niets is belangrijker dan jullie liefde voor elkaar. Onthoud ook bij het maken van keuzes; het is júllie bruiloft. Heb je ergens geen goed gevoel bij? Doe het dan niet. Dat geldt voor de gastenlijst, maar ook voor het eten en de invulling van jullie dag. Je kunt niet iedereen blij maken.

5) Weddingplanner to the rescue

Het is het werk van een weddingplanner om alles op rolletjes te laten lopen. Hoe fijn is het als je precies kunt vertellen hoe jij je bruiloft wilt hebben, maar het niet allemaal zelf hoeft te regelen. En dat er iemand is die steeds met jullie meedenkt.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: DAJA Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Handige tips ter voorbereiding op je bruiloft

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Gerelateerde bedrijven