Alles goed geregeld tijdens jullie huwelijk « Huwelijk

Alles goed geregeld tijdens jullie huwelijk

Hierdoor wordt het makkelijker om samen kinderen op te voeden, een huis te kopen en bezittingen te delen. Deze zakelijke aspecten van het huwelijk regel en bekrachtig je bij de notaris. Dit blog gaat dan ook niet over de liefde en romantiek. Maar dat neemt niet weg dat je huwelijk goed organiseren uiteindelijk leidt tot een gelukkiger leven.testament opstellen

Gelukkiger door het leven dankzij meer zekerheid

Het huwelijk is een liefdesverklaring. Daarbovenop geeft een vaste partner voor het leven een bepaalde zekerheid. Je hebt iemand waar je op terug kunt vallen wanneer het minder gaat, bijvoorbeeld bij een financiële tegenslag of problemen met de gezondheid. Dat is een geruststellend gevoel. Zelfs onbewust haal je daar voordelen uit. Je gaat over het algemeen met minder stress voor het leven, bent weerbaarder en hebt een positievere kijk op het leven.

De notaris geeft jouw wensen juridische waarde

Het ambt van notaris heeft bijzondere bevoegdheden. Alleen notarissen zijn in staat om een huwelijk officieel rechtsgeldig te maken. Als je het zo bekijkt maken ze jouw wensen realiteit. Het vastleggen van de band tussen jou en je partner is niet het enige dat je bij de notaris regelt. Ze spelen ook een rol bij onder andere het overdragen van een woning, het opstellen van je testament en het iets minder bekende levenstestament.levenstestament

Alles in eigen hand dankzij het testament

In Nederland is het niet vanzelfsprekend om over een testament te beschikken. Velen zien het als een enigszins ouderwets document voor kapitaalkrachtige mensen. Dat is een foutieve aanname. Want een testament gaat over veel meer dan financieel eigendom. Bezittingen binnen families hebben namelijk altijd persoonlijke waarde. Het maakt niet uit of het fotoalbums, een woning, een boekenkast of sieraden betreft. Door helder vast te leggen wie aanspraak maakt op welke bezittingen voorkom je onenigheid onder nabestaanden. Het zou zonde zijn wanneer een familie langdurend ruzie heeft terwijl dat onnodig is wanneer er een testament aanwezig is.

Je testament opstellen bij een voordelige notaris bij jou in de buurt.notaris levenstestament

Heb je wel eens over het levenstestament nagedacht?

Er wordt in Nederland al te weinig gebruik gemaakt van het standaard testament. Maar het levenstestament is bij velen helemaal onbekend. Terwijl het een uitzonderlijk waardevol document is in specifieke omstandigheden. Het klopt dat je er lang niet altijd gebruik van hoeft te maken tijdens je leven. In het gunstigste geval is dat niet nodig. Maar tijdens bepaalde situaties is het levenstestament van onschatbare waarde. Bijvoorbeeld wanneer je door ziekte niet meer in staat bent om zelfstandig beslissingen te nemen. Het is wederom een juridisch document dat je alleen bij de notaris op kan laten stellen. Maak gerust een keer een afspraak bij de notaris en laat je adviseren.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles goed geregeld tijdens jullie huwelijk

Trouwen als ondernemer, waar moet je op letten?

Huwelijkse voorwaarden en de invloed op het aanschaffen van een huis

Huwelijkse Voorwaarden