Sparen voor je bruiloft? Bespaartips die je helpen sneller te sparen « Huwelijk
Large_sparen_voor_bruiloft

Sparen voor je bruiloft? Bespaartips die je helpen sneller te sparen

Natuurlijk heb je zelf in de hand hoe duur je trouwdag wordt, maar we gaan er allemaal vanuit dat we maar eens in ons leven trouwen en dan mag je best hopen op de bruiloft van  je dromen. Het is dan ook een goede zaak om voor je trouwerij te sparen. Met de volgende bespaartips voor je huishoudelijke uitgaven, gaat het sparen net een stukje sneller.

Boodschappen doen

Met het doen van boodschappen valt er op het gebied van besparen veel te winnen. In de eerste plaats moet je nooit, maar dan ook nooit, boodschappen gaan doen als je honger hebt. Je bent dan namelijk sneller geneigd om allerlei lekkere dingen te gaan kopen dan wanneer je met een volle maag je boodschappen doet. Eet dan ook eerst voordat je naar de supermarkt gaat. Verder kun je het beste een weekmenu opstellen en in een keer voor de hele week boodschappen doen. Vaak als je tussendoor ook nog naar de winkel moet, koop je toch weer dingen die je helemaal niet nodig hebt. En maak een boodschappenlijstje waarbij je jezelf verplicht om alleen de dingen te kopen die je op je lijstje hebt staan.
Sparen voor je bruiloft

Vaste lasten

Tel eens al je vaste lasten bij elkaar op. En kijk dan kritisch naar wat onzinnige uitgaven zijn en wat echt nodig is. Neem de essentiële vaste lasten ook onder de loep. Vergelijk energie om de goedkoopste energieleverancier te vinden. We gooien namelijk jaarlijks veel geld weg doordat we niet kritisch kijken naar de tarieven die onze energieleverancier ons in rekening brengt. In veel gevallen geldt hierbij dat overstappen echt loont. Ditzelfde geldt ook voor de zorgverzekeraar. Zodra alle zorgverzekeraars de premies voor het nieuwe jaar bekend hebben gemaakt, doe je er goed aan om de dekking van je pakket en de premies te vergelijken om zo een goedkopere verzekering te vinden.

Let op wat je koopt

Ken je dat van jezelf, dat je gevoelig bent voor impulsaankopen. Of dat je dure dingen koopt, die ook goedkoper gekocht kunnen worden? Je hoeft echt niet het nieuwste model iPhone te kopen, een ouder model belt net zo goed. Kleding hoeft ook niet nieuw te zijn. Juist het zoeken naar leuke vintage kleding bij bijvoorbeeld de kringloop is erg leuk, zeker als je een super leuk item voor vrijwel niets kunt kopen. Andersom geldt hetzelfde: ruim je kasten en de zolder eens drastisch op. Vaak heb je er echt nog wel dingen van waarde liggen waar iemand anders best geld voor over heeft. Zet dit op marktplaats of een lokale verkoophoek op Facebook en laat de handelaar in je los.

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_sparen_voor_bruiloft

Sparen voor je bruiloft? Bespaartips die je helpen sneller te sparen

Large_trouwen_verzekeringen

Getrouwd, maar hoe zit het met de verzekeringen?

Large_trouwverzekering

Verzeker je trouwdag

Large_bruiloft_verzekeren

De zekerheid voor een perfecte dag