Getrouwd, maar hoe zit het met de verzekeringen? « Huwelijk
Large_trouwen_verzekeringen

Getrouwd, maar hoe zit het met de verzekeringen?

Je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Lees verder voor de belangrijke verzekeringen die hier aan te pas zullen komen.

Welke verzekeringen zijn er?

Als je gaat kijken naar de belangrijkste verzekeringen kom je uit op de schade-, zorg- en levensverzekeringen. Bespreek goed met elkaar wat elkaars wensen zijn. Je partner denkt wellicht anders over eigen risico's, dekkingen die een pakket biedt en de totale kosten. Wees altijd duidelijk tegenover elkaar.

Een levensverzekering is belangrijk op het moment als een partner komt te overlijden. Naast het rouwen wil je niet met geld en administratie bezig zijn. Een inkomen zal wegvallen, dus is het belangrijk om te weten hoe je financieel je dak boven je hoofd houdt en wat je zult ontvangen van de verzekeraar. Vergeet ook niet de inboedelverzekering te herzien, met het samenwonen komen er andere, wellicht nieuwe en dure spullen in de inboedel waardoor de totale waarde zeer waarschijnlijk stijgt. De dekking kan misschien niet meer afdoende zijn.
Verzekeren en samenwonen

Zoek mooie deals

Bij sommige verzekeraars vind je bovendien extra korting op de premie. Heb je bijvoorbeeld meerdere auto's, dan kan hier een voordeel uit gehaald worden door deze op dezelfde naam te laten verzekeren. Neem de tijd om alles uit te zoeken met je partner, er valt genoeg informatie op het internet te vinden wat het beste bij jullie wensen past.

Verzeker je huwelijk

Niet alleen zijn de lopende verzekeringen belangrijk, je kunt ook jouw belangrijk dag zelf verzekeren. Het kan zomaar zijn dat je dag letterlijk in het water valt door slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden. Een gemiddeld huwelijk kost al richting de 10.000 euro met alle toeters en bellen die hierbij komen kijken. Dit is iets om zeker rekening mee te houden in het kostenplaatje.

Uitvaartverzekering

Dit is een onderwerp waar veel mensen niet snel over beginnen, zeker op jongere leeftijd. Maar toch zul je als vers bruidspaar je moeten realiseren dat het moment komt dat je afscheid van elkaar zult moeten gaan nemen, uiteraard liefst zo ver mogelijk in de toekomst. Zorg ervoor dat je de uitvaartverzekering in orde hebt, zo weet je elkaars wensen. Kijk voor het vergelijken van uitvaartverzekeringen op overstappen.nl.

Wil je liever begraven worden of toch gecremeerd? En uiteraard de vraag hoe de afscheidsceremonie zal worden opgezet met alle muziek en toebehoren. De forse kosten van een uitvaart kunnen voor rekening komen van de nabestaanden als dit niet is geregeld, hou hier rekening mee!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_bruiloft_plannen_tips

Plan de bruiloft van je dromen met deze tips & tricks

Large_trouwdatum_verzetten

Een nieuwe datum voor je bruiloft

Large_voorbereiding_trouwdag_arthurvanleeuwenfotografie

Zo bereid jij je optimaal voor op je huwelijksfeest

Large_trouwen_als_ondernemer_1

Trouwen als ondernemer, waar moet je op letten?

Gerelateerde bedrijven