Deze invloed heeft trouwen op je autoverzekering « Huwelijk

Deze invloed heeft trouwen op je autoverzekering

Samenwonen en trouwen

Wanneer je gaat samenwonen (en dat gebeurt meestal voordat je trouwt), moet je zo snel mogelijk je nieuwe adres doorgeven aan de autoverzekering. Je nieuwe postcode is van invloed op de hoogte van de premie. Het kan daardoor dus zijn dat je meer of juist minder gaat betalen voor je autoverzekering.
Autoverzekering aanpassen na huwelijk

Aan de voorwaarden en de dekking van de polis verandert meestal niets. Maar doordat de prijs kan stijgen, kan het lonen om eens rond te shoppen. Vergelijk verschillende autoverzekeraars en ontdek welke verzekeraar de beste polis kan aanbieden, tegen het scherpste tarief. Vaak zijn de voorwaarden vrijwel hetzelfde (of nog beter) en kun je toch kiezen voor een lagere premie.

Dezelfde verzekeraar als de partner

Wanneer jullie allebei nog een eigen auto hebben, is het vaak voordeliger om deze bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Het kan lonen om te kiezen voor dezelfde verzekeraar als je partner. Verzekeraars vinden het namelijk fijn om deals te sluiten, en geven daarom vaak premiekorting. Je krijgt dan bij de tweede auto dezelfde premiekorting als bij de eerste auto. Bij een Univé autoverzekering is dat bijvoorbeeld het geval.
Verzekeringen aanpassen na huwelijk

We noemen deze regeling vaak ‘de tweede autoregeling’. Het is een mooie regeling om gebruik van te maken als je net getrouwd bent. Op die manier kunnen jullie allebei auto blijven rijden wanneer het jullie uitkomt, en besparen jullie ook nog eens op de kosten.

Voorkom dubbele verzekeringen

Het is logisch, maar de meeste mensen staan er niet bij stil: als jullie besluiten gebruik te maken van één gezamenlijke auto, in plaats van twee, kan er een verzekering opgezegd worden. Als je de andere auto laat staan, kun je de verzekering opschorten of helemaal uit de verzekering halen. Je mag er dan niet meer de weg mee op, maar het scheelt zeker in de kosten. En natuurlijk ben je als inzittende van de auto van je partner ook gewoon verzekerd via de inzittendenverzekering.
Verzekeringen aanpassen na huwelijk

Kijk ook eens naar je andere verzekeringen, zoals je inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of doorlopende reisverzekering, Vaak zijn partners bij deze verzekeringen ook meeverzekerd. Dat scheelt een hoop geld. Trouwen kost geld, maar het levert (in de zin van besparingen op je verzekeringen) ook weer wat op!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Deze invloed heeft trouwen op je autoverzekering

Trouwen als ondernemer, waar moet je op letten?

Huwelijkse voorwaarden en de invloed op het aanschaffen van een huis

Sparen voor je bruiloft? Bespaartips die je helpen sneller te sparen