De gastenlijst samenstellen « Huwelijk
Large_bruiloftgasten

De gastenlijst samenstellen

Scheve gezichten, je voorkomt ze liever. Toch moet je ook je budget in de gaten houden en kan nou eenmaal niet iedereen komen, vooral als je een niet al te grote bruiloft wilt.

Hij wel, zij niet

Maak allereerst een hele brede lijst, met zo'n beetje iedereen die je zou kunnen uitnodigen erop. Zo weet je zeker dat je niemand vergeet. Kijk daarbij nog niet naar het budget en hoeveelheden. Vervolgens kun je, hoe onaardig dat ook klinkt, gaan schrappen. Wie zie je eigenlijk zelden? Wie voelen meer als verplichting? Vind je bijvoorbeeld àl je neven en nichten een aanvulling op je grote dag? Zet je gasten desnoods eerst in categorieën (vrienden, familie, kennissen), als het allemaal een beetje teveel wordt.
Bruiloft gasten

Kijk welke mensen je er echt graag bij wilt hebben en niet bij wie je je verplicht voelt. Het blijft jullie grote dag. Iemand uitnodigen omdat je een hele tijd geleden op zijn/haar trouwdag bent geweest is dan ook echt niet nodig!

Daggasten en avondgasten

Zijn er mensen die je wel graag op het feest wilt hebben, maar die je niet de hele dag op de bruiloft wilt uitnodigen of laat je budget dit simpelweg niet toe, trek dan een lijn tussen dag- en avondgasten.

Tip! Geniet van jullie grote dag, óók als er mensen teleurgesteld zijn dat ze geen (dag-)gast zijn. Iedereen die ooit een bruiloft heeft georganiseerd, zal weten hoe moeilijk het is om een gastenlijst te maken. Het is jullie bruiloft. Zij komen er vast wel overheen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Eric Smeets Fotografie

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_eigen_postzegel_maken

Maak je persoonlijke postzegel

Large_bruiloftgasten

De gastenlijst samenstellen

Large_fuif_trouwkaarten

De mooiste trouwkaarten op een rijtje

Large_bruiloft-zonder-kinderen

Bruiloft zonder kinderen

Gerelateerde bedrijven