Begroting van bruiloft op een professionele manier aanpakken « Huwelijk
Large_budget_huwelijk_trouwen_bruiloft

Begroting van bruiloft op een professionele manier aanpakken

Wanneer je een bruiloft aan het organiseren bent, zijn er vaak een aantal basisvoorwaarden. Denk aan een locatie, trouwkleding en kosten voor het feest dat je gaat geven. Als je een begroting gaat maken, is het goed om een aantal offertes op te vragen en rond te kijken op websites van leveranciers. Zo kun je een beeld vormen en weet je wat het ongeveer gaat kosten.

Vaak zit ongeveer twee-derde van de kosten in dit soort basiselementen. Het feest, diner, trouwauto, trouwkleding en de ceremonie behoren daartoe, deze drukken het zwaarst op de begroting. Probeer realistisch te zijn in het budget dat je stelt. Zo weet je hoeveel er ongeveer gespaard moet worden en loop je niet tegen een teleurstelling op als jullie reserveringen gaan maken. Ook kun je voor een goedkopere bruiloft kiezen, maar het liefst pak je natuurlijk lekker uit. In principe trouw je immers maar één keer.

Detail aanbrengen in een begroting

Wil je een toast uitbrengen met champagne? Dan kan dit met tweehonderd bruiloftsgasten behoorlijk in de papieren lopen. Ook dit soort zaken kun je in de begroting aanbrengen. Door een chronologische tijdlijn te maken kun je alle te verwachte kosten ondervangen en wordt het steeds duidelijker wat deze dag ongeveer gaat kosten. Dit geeft een rustig gevoel wanneer je bezig bent met organiseren, zo heb je een overzichtelijk beeld van wat er geregeld moet worden en wat het gaat kosten.

Toosten op het huwelijk
Foto: Rene Asmussen /Pexels

Onverwachte kosten opnemen in begroting

Voor het gemak kun je het best nog een post van 10% tot 20% bij jullie begroting tellen. In deze post worden onvoorziene uitgaven opgevangen. Zo kan het zo zijn dat het regent wanneer jullie gaan trouwen en je voor iedereen een witte paraplu wilt kopen. Of misschien blijkt dat er motorproblemen met jullie trouwauto zijn en moet je halsoverkop een andere auto huren.

Budget beschikbaar stellen en opvullen binnen een overzicht

Als er een betaling is voldaan kun je dit opgeven in een overzicht. Zo zie je welk stukje er nog over is en hoeveel er nog betaald moet worden. Maak eventueel een aparte rekening voor jullie bruiloft aan. Bijvoorbeeld bij Bunq kun je dit heel eenvoudig doen. Wil je speciale spaardoelen stellen? Daar heeft ING handige oplossingen voor.

Krijg je jouw begroting niet rond?

Is jouw begroting af? Dan kan het zo zijn dat er op dit moment onvoldoende budget is. Ondanks dat je de komende maanden voor jullie bruiloft gaat sparen, kan het zo zijn dat het niet uitkomt. In dat geval kunnen jullie ouders eventueel bijspringen of zo je een minilening via het internet kunnen afsluiten. Gaat het om een kortdurende lening? Dan valt het rentepercentage vaak behoorlijk mee, aangezien deze rente op jaarbasis wordt doorberekend en nooit meer dan 14% zal zijn (dit is wettelijk zo vastgesteld). Ontvangen jullie een nieuw salaris? Dan kun je deze lening snel weer aflossen.

Foto boven: Bryan Schneider / Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_gastenlijst_bruiloft

Schrappen van je gastenlijst

Large_rolverdeling_trouwdag_sarahd

Rolverdeling op je bruiloft

Large_budget_huwelijk_trouwen_bruiloft

Begroting van bruiloft op een professionele manier aanpakken

Large_geld_lenen_voor_bruiloft

Geld lenen voor je bruiloft

Gerelateerde bedrijven