Trouwen in Amsterdam « Huwelijk

Trouwen in Amsterdam

Op de gemeentelijke website vind je al unieke trouwlocaties in Amsterdam en dat zijn er nogal wat. Van het Scheepvaartmuseum tot één van de prachtige hotels die Amsterdam rijk is en van Dierentuin Artis tot een hippe locatie op de Zuidas. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Amsterdamse grachten of trouwen aan water van ’t IJ.
MVM Photography Trouwfotograaf Amsterdam
Foto: MVM Photography, Amsterdam

De keuze is reuze. Als je gaat trouwen in Amsterdam dan kun je kiezen uit ruim 300 aangewezen trouwlocaties. Heb je een andere locatie op het oog? Dan kun je deze plek, minimaal 6 weken voor de trouwdag, voor één dag laten benoemen tot officiële trouwlocatie. Het is daarom ook een aanrader om eerst zelf even een kijkje te nemen tijdens een weekendje Amsterdam.

Uitjes

Met zijn historische gevels, unieke grachtennetwerk en gezellige stadsparken voel je automatisch de fijne sfeer en romantische uitstraling van Amsterdam. Je hebt er daarnaast overal kunst en cultuur om je heen. Denk alleen al aan het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van onder andere Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst.
Foto Floor Trouwfotograaf Haarlem
Foto: FloorFoto, Haarlem

Je kunt je dan ook uitstekend vermaken in onze hoofdstad. Al kom je waarschijnlijk tijd te kort, want er is zoveel te zien en te doen. Daarnaast kun je natuurlijk ook erg goed feesten in Amsterdam.

Vervoer

In zo’n veelzijdige stad wil je misschien niet aan één locatie gebonden zijn. Gelukkig hoeft dat ook niet. Bruiloftsgasten vervoer je gemakkelijk met een luxe touringcar, of romantisch per boot door de Amsterdamse grachten.
Gerben Pul Fotografie Trouwfotograaf Amsterdam
Foto: Gerben Pul Trouwfotografie, Amsterdam

Ben je van plan om onze hoofdstad eerst eens samen te bekijken? Je kunt Amsterdam, met zijn vele fietspaden, ook uitstekend verkennen met de fiets. Dit past dan ook helemaal bij het karakter van deze fijne stad.

Tot slot nog een tip voor jullie cadeaulijst: alles van Blond Amsterdam (da's logisch).

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Gerben Pul Trouwfotografie, Amsterdam

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gratis trouwringenmagazine

Trouwen in Amsterdam

Trouwen in het Land van Maas en Waal

Trouwen in Twente

Gerelateerde bedrijven