Zo organiseer je een duurzame bruiloft « Huwelijk

Zo organiseer je een duurzame bruiloft

Maar zelfs een trouwdag kun je zo duurzaam mogelijk organiseren. Zelfs de bedankjes voor de gasten kunnen groener. Lees hier de tips hoe je je eigen groene bruiloft voorbereidt.

Tweedehands en eco-trouwkleding

Misschien wel het leukste van de voorbereiding van de bruiloft is het uitzoeken van een jurk en pak. Alleen in de kleding al gaat vaak duizenden euro's zitten. En de hoge prijs betaal je helaas niet omdat een trouwjurk en trouwpak nu zo duurzaam zijn. Maar dat kan anders. Tweedehands trouwjurken zijn verkrijgbaar in overvloed. Als het goed is, is de jurk maar één keer gedragen en dus nog zo goed als nieuw. Daarbij betaal je er een stuk minder voor. Ook zijn er ontwerpers die trouwpakken ontwerpen van zuivere eco-wol. Ook bij een trouwpak kun je het overwegen om er één te huren. Als iedereen dat zou doen, zou dat een hoop productie schelen.

Pluk je eigen bloemen

Een bruid kan natuurlijk niet zonder bruidsboeket. En om de trouwlocatie mooi op te fleuren wordt er ook vaak gekozen voor bloemen. Wil je dat op een zo duurzaam mogelijke manier doen, pluk dan je eigen bloemen uit een pluktuin. Je zal versteld staan wat voor mooie boeketten je kunt samenstellen. Wil je het liever door een professional laten samenstellen, kies dan voor een duurzame bloemist met het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.
Bruidsbloemen

Vegetarisch en biologisch eten

Je kunt natuurlijk voor een cateraar kiezen die alles met vlees bereidt, maar dat is niet een milieuvriendelijke optie. Kies liever voor een cateraar die werkt met zoveel mogelijke biologische producten en streekproducten. Dat is misschien wel wat duurder, maar als je kiest voor een vegetarisch of veganistisch menu bespaar je ook weer kosten op vlees.

Samen groen

Jullie groene bruiloft is slechts het begin van jullie verdere groene leven. Maak samen als pas getrouwde partners bewust keuzes die bijdragen aan een gezondere wereld. Ga bijvoorbeeld jaarlijks je energie vergelijken. Met energie vergelijken kies je natuurlijk voor de goedkoopste meest groene optie. Investeer in milieuvriendelijke opties zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Pak de fiets waar het kan en laat de auto zoveel mogelijk staan. Sta niet onnodig lang onder de douche. Zet de vaatwasser en wasmachine alleen aan als ze helemaal vol zitten. Om groen te leven, hoef je meestal maar kleine aanpassingen te doen. Zo dragen jullie samen bij aan een betere wereld.

Foto boven: Reina de Vries Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Vier manieren waarop je een duurzaam huwelijk kan houden

Duurzaam trouwen

Zo organiseer je een duurzame bruiloft

Gerelateerde bedrijven