Duurzaam trouwen « Huwelijk

Duurzaam trouwen

Voel je allereerst vooral niet verplicht, maar als je bewust bezig wilt zijn, dan kan dit al met kleine dingen. Uitnodigingen van gerecycled papier of zelf gemaakte decoratie bijvoorbeeld. Maar denk ook aan trouwringen die onder goede en eerlijke omstandigheden gemaakt zijn. Daarnaast kun je beginnen met het beperken van (verpakkings)materialen die schadelijk zijn voor de natuur.

Vervoer

Ook qua vervoer kun je rekening houden met het milieu. Houd het bij één locatie of locaties dicht bij elkaar. Minder luxe, maar minsten zo leuk zijn de traptaxi, riksja of de bakfiets. Hiermee beweeg je gemakkelijk en snel door een grote stad en kun je overal komen. Moeten jullie toch een stukje rijden? Wat dacht je van een de sportieve Tesla Roadster? Misschien is het huren van een bus een optie, zodat je gasten niet allemaal de auto hoeven te pakken.
Tesla Roadster als trouwauto
De volledig elektrische Tesla Roadster is de snelste auto ter wereld.

Bruidskleding

Wil je een stap verder gaan? En ja, dit is een flinke stap. Dan kun je een trouwjurk of pak huren of tweedehands speuren naar dat ene pareltje. Je kunt je kleding ook laten maken, zodat je weet dat het eerlijk geproduceerd is of een merk aanschaffen dat gericht is op duurzaamheid. Houd daarbij wel rekening met de eventuele bezorging. Als je jurk van ver moet worden overgevlogen ben je alsnog minder duurzaam bezig dan je misschien zou willen.

Tip! Is de bruiloft voorbij? Geef je trouwjurk een tweede leven door hem aan iemand te schenken of te vermaken tot avondjurk. Bij het shoppen naar trouwschoenen kun je laten meewegen dat je ze na de bruiloft vaker wilt dragen.

Dierenwelzijn

Als je rekening wilt houden met het welzijn van dieren kun je vlees vermijden of je richten op bedrijven die alleen vlees gebruiken van dieren die een mooi leven hebben gehad. Ook zijn er genoeg soorten duurzame make-up en parfum die niet getest zijn op dieren.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Pexels.com / Scott Webb 

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Vier manieren waarop je een duurzaam huwelijk kan houden

Duurzaam trouwen

Zo organiseer je een duurzame bruiloft

Gerelateerde bedrijven