Kleine kinderen op je bruiloft « Huwelijk

Kleine kinderen op je bruiloft

Een groot voordeel van kinderen op je bruiloft is het losse, ongeremde wat een glimlach op ieders gezicht tovert. Kinderen zijn over het algemeen vrolijk en speels, iets wat je op je bruiloft graag terugziet. Nadelen kunnen zijn dat kleintjes moe worden, gaan huilen of zich vervelen tussen de volwassenen. Gelukkig is dáár dan weer iets aan te doen.

Vermaak

Kindervermaak is er in allerlei categorieën en voor elke prijs. Van een kinderhoek met kleurtjes, knutselspul en spelletjes, tot een ingehuurde clown of goochelaar en een springkussen om op los te gaan.

Oppas

Misschien heb je een 16-jarig buurmeisje, dat wel een zakcentje wil bijverdienen en graag oppast. Niet? Dan wordt het waarschijnlijk afwisselen, zodat iedereen toch wat van de avond meekrijgt. Zien jullie dat niet zitten, dan kun je ook altijd een nanny inhuren.

Eten en drinken

Zorg voor een speciale kindertafel, wat eten betreft. Hierdoor hebben ze echt het gevoel erbij te horen. Maak vrolijk gekleurde non-alcoholische drankjes, bedenk een activiteit met eten, zoals cup cakes versieren en zorg voor passende hapjes voor kleine kinderen, zodat ze lekker kunnen smikkelen. Ook een hit, een foodtruck met suikerspinnen of ijs.

Tip! Zorg op jullie locatie voor een rustige plek waar kinderen zich kunnen terugtrekken, wanneer het ze te druk wordt. Eventueel kun je hier ook de hele kleintjes laten slapen in campingbedjes of kunnen er bijvoorbeeld baby's gevoed worden.

Bruidskleding voor kinderen

Hebben de kinderen op jouw bruiloft een speciale rol of staan ze dicht bij jullie als bruidspaar, dan kan het zijn dat je op zoek moet naar bruidskleding. Gelukkig zijn er genoeg bruidswinkels met bruidskleding voor kleintjes. Zorg wel dat deze pakken en jurkjes vooral lekker zitten en zoek de kleding bij voorkeur mét het kind uit.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: HandS Trouwfotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Bruids- en feestkleding voor kinderen

Kleding voor de bruidskinderen

Gerelateerde bedrijven