Alternatieven voor de bruidstaart « Huwelijk

Alternatieven voor de bruidstaart

Past een traditionele bruidstaart niet zo bij jullie? Wellicht is één van deze alternatieven een schot in de roos of raak je erdoor geïnspireerd tot een ander leuk idee!

Cupcakes

Cupcakes kun je op allerlei manieren (laten) decoreren, waardoor ze echt niet onderdoen voor een bruidstaart. Presenteer ze op een etagère, of in speciale bakjes of kopjes. Ook heb je de zogenaamde cakepops; ronde, versierde cakejes op een stokje.

Net even anders

Geen taart, maar wel een soort gebakje? Overweeg dan eens luxe donuts met glazuur en eventueel diverse vullingen, soesjes (met karamel, aardbeien of chocoladesaus), negerzoenen, brownies, cake, een macaron-stapel of een toren van bonbons. Wanneer je er spectaculair de hoogte mee in gaat, vallen ze zeker net zo op als een bruidstaart.

Home made

Blijven jullie graag bij de basis en vind je de bruidstaart maar een hoop poespas. Wat dacht je van home made appeltaart? Ook leuk bij bijvoorbeeld het thema 'koffie', waarbij verschillende koffie-soorten geschonken worden.

Eigen taartje

Een super gezellig gezicht zijn allemaal verschillende kleine taartjes. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op en iedereen vindt het leuk. Denk aan appelgebakjes, kersentaartjes, tompoezen, soezen en ga zo maar door. Ook op te leuken met vlaggetje, naambordjes, of andere versiering.

Tip! Ideaal bij kleine taartjes is dat je rekening kunt houden met voorkeuren en allergieën (bijvoorbeeld soorten fruit, pinda's of noten).

Chocoladefontein

Wie mist de bruidstaart, als er een chocoladefontein aanwezig is? Bijvoorbeeld met aardbeien, banaan, lange vingers, ananas, meloen of soesjes. Bedenk van te voren wel hoe je het 'bruidsverkeer' handig langs de fontein(en) regelt. Vooral bij veel gasten.

IJs

IJs in plaats van taart, waarom niet? Bijvoorbeeld een ijsbuffet, ijssandwich (tussen twee wafels), opgestapelde ijsbakjes, ijs met fruit of flensjes met ijs. Krijgt er al iemand trek?

Door Rinske van Rootselaar
Afbeelding: 
fabmood.com

marjon zei:

ik ben op zoek naar een macaron-toren voor een bruiloft met 60 personen in Amerzonen en dan graag de grotere macarons kunt u mij een offerte sturen? m vr gr marjon van beurden

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles over het proeven van de bruidstaart

Zoetigheid op je bruiloft

Wie snijdt de bruidstaart aan?

Bruidstaart met smaak

Gerelateerde bedrijven