6 stijlvolle accessoires om je smoking helemaal af te maken « Huwelijk

6 stijlvolle accessoires om je smoking helemaal af te maken

Na lang zoeken is je keuze gevallen op een stijlvolle smoking. Maar hoe val je op zonder het spotlicht te stelen van je partner? Hieronder enkele tips voor je accessoires om je smoking extra verfijnd te laten overkomen:

1. Beken kleur met je vlinderstrik

Een vlinderstrik is verrassend veelzijdig. Zo kun je spelen met verschillende stoffen, texturen en kleuren. Ga je voor een traditionele look, dan kiezen de meesten een zwarte of antracieten strik. Wil je meer van je persoonlijkheid laten zien, dan zijn warme of felle kleuren prima opties. Daarnaast geven luxe stoffen zoals fluweel je een warme uitstraling. Heb je een zomerbruiloft? Kies dan voor een strik in pastelkleuren of wit. Het is niet gebruikelijk om een stropdas bij een smoking te dragen.
Vlinderstrik voor bij trouwpak

2. Laat je manchetknopen stralen

Misschien zal dit de eerste keer zijn dat je manchetknopen draagt. Des te meer reden om voor knopen te kiezen die niet alleen opvallen, maar ook bij je persoonlijkheid passen. Hier speelt materiaal een grote rol. Zo zijn goud, zilver, platina en messing de populairste keuzes. Voor de beste uitstraling stem je deze af met je strik en overhemd. Daarnaast heb je manchetknopen met zijde en andere stoffen erin verwerkt. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

3. Bekommer je niet om je cumberband

Een riem dragen bij je smoking is een van de grootste modeblunders die je kunt maken. Mocht je toch iets om je taille willen hebben, dan is een cumberband een stijlvolle oplossing. Dit is een brede sjerp met plooien gemaakt van zijde of satijn die je om de buik draagt (tot je navel). Het mooist is natuurlijk als je deze afstemt op de kleur en stijl van je overige accessoires. Net als bij strikken zijn er diverse kleuren en dessins beschikbaar.

4. Maak een statement met een gilet

Is een cumberband iets te veel van het goede? Ga dan voor een gilet. Dit is een mouwloos vest met knopen die je over je overhemd en onder je smokingjas draagt. Dankzij een gilet blijf je er stijlvol uitzien wanneer je je colbert uitdoet, bijvoorbeeld tijdens het diner. Ook het soort stof is van invloed op je uitstraling. Zo stralen satijnen en zijden gilets meer formaliteit uit. Het dragen van een gilet is een eenvoudige manier om een subtiel patroon of textuur te verwerken in je outfit.
Bretels voor bij trouwpak

5. Zeker en vast met bretels

Zakt je broek toch af of wil je extra ondersteuning hebben voor wanneer de voetjes van de vloer gaan? Dan zijn bretels een praktische en unieke toevoeging aan je smoking. Bretels zijn meestal in dezelfde kleur als je jas of overhemd, zoals zwart, wit of donkerblauw. Om schade aan je pantalon te voorkomen is het verstandig om deze te bevestigen via lussen en niet met clips. Uiteraard kan het ook leuk zijn voor je gasten om uit de band te springen met vrolijke felgekleurde bretels! 

6. Maak je smoking af met een pochet

Een pochet is een speelse manier om accent aan te brengen aan je smokingjas. Je draagt deze in je borstzak waarbij deze nog gedeeltelijk zichtbaar is. De gebruikelijkste manier is om deze parallel met de zak te vouwen, maar je kunt ook een of twee punten stof bovenuit laten steken. Traditioneel gezien is de pochet in dezelfde kleur als je strik of in contrast met je jas. Ook hier maken mensen gebruik van een pochet om te experimenteren met textuur en afwijkende stoffen. 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Gerelateerde bedrijven