Hoe krijg je je gasten op de dansvloer? « Huwelijk

Hoe krijg je je gasten op de dansvloer?

Een goede band of dj met leuke, aanstekelijke muziek en een aansprekende openingsdans doen vaak al een hoop. Met de juiste 'vibe' wìl je immers ook gewoon die dansvloer op. Steek dan ook extra energie in het uitzoeken van de muziek en geef alvast een aantal nummers die sowieso gedraaid moeten worden door aan de band.

Maar ook de omgeving moet aanspreken; op een gigantische dansvloer voel je je als klein groepje genodigden al gauw wat opgelaten. Zorg daarnaast voor statafels, zodat niet iedereen wegzakt in die heerlijke stoelen.

Pas je aan

Heb je veel oudere gasten of juist een hoop jongeren, houd daar dan wat rekening mee bij jullie muziekkeuze. Kies bij veel oudere gasten bijvoorbeeld niet alleen voor moderne top 100 muziek, maar draai ook de echte klassiekers die iedereen kent. En misschien houden je gasten wel van een beetje inbreng. Laat, indien mogelijk, verzoeknummers draaien en de sfeer zit er vast zomaar in.
Trouwfeest

Maak het duidelijk

Zet de toon en je gasten zullen volgen. Ga na een spetterende openingsdans meteen door met vlotte dansmuziek. Slaat het niet aan? Roep dan om dat de gasten nu ook een dansje mogen wagen. Het moet wel heel raar lopen als iedereen dan nog blijft zitten.

Ben je echt bang dat je straks alleen op de dansvloer zult staan? Spreek dan met een aantal vrienden of familie af om met zijn allen de dansvloer op te gaan op een bepaald moment. Vaak willen mensen gewoon niet de eerste zijn. Ook leuk, plan een flashmob!

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Juliantien

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een magisch einde aan je bruiloft

Vermaak tijdens jullie bruiloft

Photobooth huren voor jullie bruiloft

Een bruiloft vieren met een silent disco

Gerelateerde bedrijven