Trouwschoenen voor de bruidegom: wat trek je aan? « Huwelijk

Trouwschoenen voor de bruidegom: wat trek je aan?

Die vraag kunnen wij niet lukraak voor jou beantwoorden. Dat is nu eenmaal afhankelijk van verschillende factoren. Wel kunnen wij enkele tips meegeven die je moeten helpen tijdens het keuzeproces.

Kies de trouwschoenen in functie van het pak

In de eerste plaats beginnen we bij de kleur van de schoenen. Die is immers afhankelijk van de kleur van het trouwpak. In het geval van een antraciet of zwart trouwpak kies je best voor zwarte trouwschoenen. Op een bruinkleurig trouwpak kies je dan weer voor bruine trouwschoenen. Er zijn echter ook zogenaamde universele kleuren zoals donkerblauw en grijs. Bij dergelijke kleuren kan je zowel voor een bruine als een zwarte trouwschoen gaan.

Smaken durven natuurlijk te verschillen en we zien tegenwoordig ook steeds meer unieke kleuren de kop opsteken. Pastel- en goudkleuren doen het de laatste jaren bijvoorbeeld steeds beter, net zoals ecotinten in het kader van een vintage stijl. Bij dergelijke ecotinten kies je best voor retroschoenen waarbij we al snel denken aan de schoenen van Giorgio. Kies je voor een hippere outfit? Dan pas je ook je schoenen daaraan aan. Eenvoudig, toch?
Trouwschoenen Bruidegom

Plaats comfortabel op nummer één

Geloof ons vrij: deze tip neem je maar beter voor waarheid. Een huwelijk is en blijft een van de bijzonderste momenten van het leven. Bovendien moeten jouw trouwschoenen je ook moeiteloos door de feestavond heen helpen. Kies daarom enkel voor schoenen die je niet alleen mooi maar ook comfortabel lopen vindt. Koop de schoenen eventueel al eventjes vooraf opdat je ze stiekem kan inlopen. Dat is extra comfortabel en het verhelpt bovendien ook glijdende zolen die nefast kunnen zijn voor jouw dansprestaties. Bijkomstige tip: koop je schoenen steeds ’s middags. Dan zijn de voeten automatisch al een beetje opgezwollen en weet je zeker dat ze passen.

Kijk ook naar de omgeving

Trouwschoenen zijn er in verschillende varianten. Naast het in acht nemen van voorgaande tips, zorg je er natuurlijk ook voor dat de trouwschoenen aansluiten bij de aan te meten stijl. In het kader van een futuristische look kunnen croco- of slangenprints zeker, maar voor een klassieke look dan weer niet. Wat betreft de klassieke look kies je immers beter voor vintage exemplaren.
Schoenen Giorgio

Een eerder aangehaalde aanrader vinden we bij de Giorgio schoenen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen. Een variant die het trouwens ook goed doet, zijn de ivoorwitte trouwschoenen. Die trek je echter enkel aan indien de bruid niet in het wit voor het altaar verschijnt, zoals we het tegenwoordig wel vaker zien gebeuren. Kortom: pas je trouwschoenen niet alleen aan jouw pak, maar ook aan de stijl, de bruid en het thema. Mag je het trouwkleed nog niet zien? Vraag dan advies aan jouw schoonmoeder, daar hoeft niks mis mee te zijn.

Let ook op voor ongemakken

We haalden reeds eerder aan dat het inlopen van de schoen belangrijk is om allerhande oncomfortabele problemen te voorkomen. Niemand kent jou beter dan jijzelf. Als je last hebt van vervelende zweetgeurtjes, dan durf je dat maar beter toe te geven. Lang niet iedere schoen ademt immers voldoende. Bij lastige zweetgeurtjes wordt dan ook beter uitgeweken naar een schoen die de nodige luchtcirculatie toestaat. Ook het gebruikte materiaal zal hier een belangrijke rol in spelen. De voorkeur gaat in dit geval uit naar leder. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren, al dan niet met een glanzende lak. Het voorkomen van een zweetgeurtje hoeft dan ook niet te toornen aan de aan te meten uitstraling.
Schoenen bruidegom

Tot slot: vergeet het totaalplaatje niet…

Net zoals het pak de schoenen weet te beïnvloeden, weet die laatste de sokken en de accessoires vorm te geven. Witte sportsokken kunnen natuurlijk niet, maar wat dan wel? Vaak wordt gekozen voor sokken in dezelfde kleur als de schoenen en/of de broek, afhankelijk of de broekspijpen al dan niet soepel over de schoen heen vallen. Tot slot moeten ook de accessoires aansluiten bij de schoenen. Onder andere voor de riem is dat van groot belang. Toch vinden we die verplichting bijvoorbeeld ook terug bij horloges of andere mannelijke sierraden. Klaar? Dan kom je vast stijlvol voor het altaar te staan.

Trouwfoto's: Absolut Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Trends in trouwpakken 2024

Een onvergetelijke bruiloft met een op maat gemaakt trouwpak van Michael&Giso

Gerelateerde bedrijven