Vraag hèm ten huwelijk « Huwelijk

Vraag hèm ten huwelijk

Twijfel je of je hem wel of niet moet vragen, want 'wat als hij nee zegt'? Iedereen die zijn of haar partner ten huwelijk vraagt stelt zich kwetsbaar op. Toch is het misschien nog wel spannender voor de vrouw, omdat er nog een hoop traditionele heren bestaan, die vinden dat de man de vraag hoort te stellen.

Surprise, surprise

Om het moment iets minder beladen te maken, zou je van te voren alvast voorzichtig kunnen peilen hoe hij erover denkt. Speel bijvoorbeeld in op vrienden bij wie de vrouw de man vroeg en informeer terloops wat hij daarvan zou vinden.

Houd er ook rekening mee dat een man vaak wat minder uitbundig reageert. Wees dus niet teleurgesteld als hij niet meteen in tranen uitbarst. Ook kan het zijn dat hij even moet wennen aan het idee. Het positieve daarvan is dat je hem dus volledig verrast hebt.

Hoe?

Zijn jullie geen types voor een traditionele verlovingsring? Denk dan eens aan een armband, een gegraveerd horloge of iets wat symbolische waarde heeft voor jullie. Er zijn ontelbaar veel manieren om je vriend ten huwelijk te vragen. Allereerst kun je overwegen of op één knie vragen de beste optie is.

Waar?

Ook kun je er het beste over nadenken of jij, maar ook vooral hij houdt van een publiekelijk aanzoek. Kan hij het waarderen als je hem in een vol restaurant vraagt of is een romantisch aanzoek op een verlaten strand meer iets voor jullie? Natuurlijk kun je het ook simpel houden en hem thuis verrassen. Houdt jouw vriend van een stukje humor, dan kun je dit ook verwerken in je aanzoek.

Door Rinske van Rootselaar

Romantisch

Han Messie zei:

Wie weet, zijn al heel wat mannen een huwelijk misgelopen, omdat ze zelf de vraag niet durfden te stellen. Laat het maar meer en meer voorkomen dat de vrouw haar vriend ten huwelijk vraagt, hoe dan ook.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwen voor een dag

Het plannen van iemand ten huwelijk vragen en een bruiloft

5x inspiratie voor een perfect huwelijksaanzoek

Hartelijk bedankje

Gerelateerde bedrijven