Bruidsvideografie een vak apart « Huwelijk

Bruidsvideografie een vak apart

Een bruiloft filmen lijkt eenvoudig. Het is slechts het vastleggen van de gebeurtenissen van die dag. Dit kan dan ook iedereen (met een vaste hand) die in het bezit is van een videocamera. Met professionele apparatuur wordt vanzelfsprekend een veel beter resultaat bereikt. Bovendien is filmen meer dan alleen het registreren. Dit vereist vakmanschap.

Vakman

Wat film ik wel en wat niet? Vanuit welk standpunt film ik? Wat wil ik over enkele ogenblikken gaan filmen? Waar moet ik dan gaan staan zonder teveel op te vallen? Hoe zorg ik dat alles goed verstaanbaar is? Dit zijn enkele vragen waar de videograaf rekening mee moet houden. De profesional weet hier vanuit zijn opleiding en ervaring goed mee om te gaan. De vakkundige cameraman heeft een uitstekend gevoel voor timing. Tijdens het filmen wordt er al rekening gehouden met wat er tijdens de montage moet gebeuren.

Sprankelende film

Montage maakt een film levendig en zorgt ervoor dat de film leuk blijft om naar te kijken. Wanneer er goed is gemonteerd, lijkt het alsof er met meerdere camera's gefilmd is. Veel beeldwisselingen tijdens de bruidsreportage geven een vlotte, sprankelende film terwijl beelden die mooi samensmelten, gecombineerd met de juiste muziek, juist een warme en gevoelige film geven. De montage is dus erg bepalend voor het eindresultaat. Eén dag filmmateriaal betekent meestal twee dagen montage en daarmee is de montage prijsbepalend voor de trouwreportage.

Foto boven: Bruiloft Tijger

Reageren

Gerelateerde artikelen

Belgische foto- en videostudio Lux opent vestiging in Amsterdam

Bruidsvideografie een vak apart

Bruidsreportage is vakmanschap

Hoe kies je de juiste fotograaf?

Gerelateerde bedrijven