Bruidsreportage is vakmanschap « Huwelijk

Bruidsreportage is vakmanschap

Je huwelijksdag is een belangrijke mijlpaal in je leven. Het kiezen van een goede en betrouwbare fotograaf is soms best moeilijk. De beste manier om aan getrouwde familie en (via via) kennissen te vragen welke fotograaf zij hadden ingehuurd en of ze tevreden waren.DaJa FotografieFoto: Daja Fotografie

Smaken verschillen

Daarna is het goed om bij de fotograaf langs te gaan en zijn portfolio te bekijken. Smaken kunnen immers verschillen en je wilt bovendien ook graag dat het klikt tussen jullie en de fotograaf. Want ook dat is heel belangrijk.

Mensen die zomaar een fotograaf kiezen, komen soms voor onaangename verrassingen te staan. Natuurlijk kun je via internet een eerste indruk krijgen van de kwaliteiten van een fotograaf. Maar laat het niet bij surfen; ga ook langs bij de fotograaf. Dan krijg je een veel beter idee van de persoon en zijn werk.
Suzanne Fotografie
Foto: Suzanne Fotografie

Spontaniteit moet van de foto's spatten

Een fotograaf moet zich er bewust van zijn dat hij deel uitmaakt van een heel belangrijke gebeurtenis. Voor het bruidspaar is het een van de mooiste dagen uit hun leven. Daar moet de fotograaf dus ook de juiste aandacht aan schenken. Inzet, enthousiasme en creativiteit zijn daarbij heel belangrijk.
Jorieke Philippi Photography
Foto: Jorieke Philippi Photography

Hij moet van het verslag een feest maken! Als alleen de standaard momenten worden vastlegt, krijg je geen unieke bruidsreportage. Dat is een gruwel. De fotograaf moet de onverwachte momenten schieten; de spontaniteit moet als het ware van de foto’s afspatten.

Vakmanschap en creativiteit

Om geld te besparen, kiezen sommige bruidsparen voor een familielid als fotograaf. Dat is meestal niet zo’n goed idee. Al heeft je zwager nog zo’n dure camera, dan ben je nog zeker niet verzekerd van een goede reportage. De camera maakt niet de foto, maar het vakmanschap, inzicht (gevoel voor compositie en lichtinval) en de creativiteit van de fotograaf.
Kim Hildering Photography
Foto: Photography by Kim Hildering

Fotografie is een vak en reportagefotografie is daarbinnen een heel specifieke discipline. Zoals gezegd draait het zeker op een bruiloft om het vastleggen van de juiste momenten, die ene emotie en de juiste details. Als je door onervarenheid te veel gefocust bent op de techniek, mis je de crusiale momenten. De lens, de camera-instelling en de compositie moeten op het moment suprême allemaal perfect zijn.

Het trouwalbum is de tastbare en duurzame herinnering aan jullie huwelijksdag. Een dierbaar bezit.

Foto boven: Miriam Schouten Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsvideografie een vak apart

Bruidsreportage is vakmanschap

Alles over het trouwalbum

Trouwfoto's met een knipoog

Gerelateerde bedrijven