Trouwfoto's met een knipoog « Huwelijk

Trouwfoto's met een knipoog

Vaak worden er tijdens een bruiloft portretten gemaakt van het bruidspaar zelf, maar ook samen met de verschillende familieleden en getuigen. Dit zijn de meer geposeerde foto’s. Daarnaast zal de fotograaf speciale momenten, zoals het aankleden in de ochtend, het uitwisselen van de ringen en echte emoties tussendoor zo goed mogelijk vastleggen.
Simone Fotografie Den Haag
Foto: Simone Bruidsfotografie
 
Willen jullie ook graag wat grappige, unieke foto’s? Ga dan op zoek naar een creatieve, ‘out of the box’ fotograaf, die de mogelijkheden hiervoor echt ziet en graag met jullie meedenkt.
 
Tip! We leven overigens al lang niet meer in een tijd waarin groepsfoto’s stijf moeten zijn. Gooi de bruid of bruidegom eens met zijn allen in de lucht, proost richting de camera, speel een scene uit een film na of gooi allemaal een attribuut naar de fotograaf.
 
Je kunt één en ander natuurlijk ook prima van te voren bedenken. Sowieso vereisen sommige ideeën enige voorbereiding. Het moet ook weer niet te veel in scène worden gezet. Immers de mooiste foto’s met een knipoog zijn toch vaak de spontane acties of onverwachte momenten gevangen door een professionele trouwfotograaf
Lumi Fotografie RijnsburgFoto: Lumi Fotografie
 

Ideeën

We zien regelmatig foto’s voorbij komen waarbij er zogenaamd wordt ‘gevochten’ om de bruid of bruidegom. Deze leuke insteek kun je op verschillende manieren invullen. (van een soort ‘touwtrekken’ met een persoon, tot scenes met waterpistolen of waterballonnen) 
 
Ook een trucje met de camera waarmee je een voorwerp op de voorgrond fotografeert en de personen wat verder weg zet, geven geinige effecten (optische illusie). Zo kun je je getuigen zogenaamd vangen in een wijnglas of vertrappen met de schoen van de bruid, zonder ze een haartje te krenken.
Met Pitt Fotografie Urk
Foto: Met Pitt
 
Verder wordt de bruidegom nogal eens ‘gevangen’ door de bruid, hebben bruidskinderen soms geheime boodschappen op een bordje geschreven of wordt het bruidspaar zogenaamd betrapt. Maar ook een glimp van gekke sokken of ongebruikelijke schoenen, die normaal verborgen blijven onder een lange bruidsjurk, doen het goed op trouwfoto’s.
 
Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Schonewille Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsreportage is vakmanschap

Alles over het trouwalbum

Trouwfoto's met een knipoog

Hoe kies je de juiste fotograaf?

Gerelateerde bedrijven