Wil je een trouwalbum gaan maken? Met deze vijf tips doe je het als een pro! « Huwelijk

Wil je een trouwalbum gaan maken? Met deze vijf tips doe je het als een pro!

Hebben jullie een professional ingehuurd voor het maken van jullie trouwfoto’s? Dan kan de fotograaf meestal wel een trouwalbum voor jullie maken. Het is wellicht ook leuk om een eigen trouwalbum te maken, zodat jullie samen de mooiste foto’s kunnen uitkiezen en het album echt als ‘van jullie’ zal voelen. Willen jullie graag een eigen trouwalbum gaan maken? Met deze vijf tips wordt jullie trouwalbum een succes!
Trouwalbum maken

Tip 1: Begin zo snel als voor jullie mogelijk is

Na jullie bruiloft, hebben jullie het wellicht druk met tal van andere zaken, zoals de huwelijksreis en de zogenaamde ‘wittebroodsweken’ waarin jullie bij kunnen komen van alle drukte die bij de bruiloft kwam kijken. Het is echter wel goed om zo snel als jullie kunnen te beginnen met het maken van jullie trouwalbum. Zo kunnen jullie het gevoel van jullie bruiloft het beste overbrengen in jullie trouwalbum. Bij het maken van jullie trouwalbum geldt: Hoe sneller jullie beginnen, hoe beter het resultaat.

Tip 2: Kies voor de meest passende stijl

Gaan jullie beginnen met het maken van jullie trouwalbum? Dan kunnen jullie beginnen met het kiezen van de juiste stijl voor het album; hebben jullie vooral veel lichte foto’s van deze bijzondere dag? Kies er dan voor om uitsluitend lichte foto’s te gebruiken, zo maken alle foto’s in het boek gezamenlijk een mooi geheel. Had jullie bruiloft bepaalde thematische kleuren? Dan kan het mooi zijn deze ook in het album te verwerken.
Trouwalbum maken

Tip 3: Kies voor de juiste volgorde van jullie foto’s

Hebben jullie de juiste stijl gekozen? Dan is het nu tijd om de juiste volgorde van de foto’s te kiezen. De meest voor de hand liggende optie is wellicht de foto’s op chronologische volgorde in het album te verwerken, maar jullie kunnen er ook voor kiezen dit anders te doen. Zo zouden jullie ervoor kunnen kiezen om de meer spontane foto’s voorin het album te verwerken en de reportagefoto’s juist achterin het album te verwerken.

Tip 4: Maak gebruik van afwisselende beelden

Houdt het album levendig door te wisselen in het gebruik van het type foto: wissel bijvoorbeeld kleurfoto’s af met foto’s in zwart-wit, en kies bijvoorbeeld voor variërende fotogroottes. Een andere mogelijkheid is het toevoegen van zowel foto’s van details op de bruiloft als meer overzichtsfoto’s. Zo wordt het trouwalbum een volledig overzicht van jullie bijzondere dag.

Tip 5: Less is altijd more

Het is zeer waarschijnlijk dat jullie enorm veel mooie foto’s van de trouwdag hebben, waarvan jullie er zoveel mogelijk in het album willen verwerken. Toch is het beter om hierin een selectie te maken van de meest speciale foto’s: zo behoud je de ruimte om speciale momenten bijzonder uit te lichten. Jullie zouden het aantal foto’s bijvoorbeeld als volgt in kunnen delen:

  1. Vijf à tien foto’s van de voorbereidingen (het omkleden, het haar, de make-up)

  2. Tien tot vijftien foto’s van details (de bloemen, corsages, de decoratie)

  3. Drie tot vijf foto’s met de naaste familie en jullie beste vrienden

  4. Vijf à tien ceremoniefoto’s

  5. Drie tot vijf receptiefoto’s

  6. Drie tot vijf dinerfoto’s

  7. Drie tot vijf foto’s van het feest en jullie eerste dans

  8. Vijf à tien foto’s van de reportage.

Wordt het trouwalbum erg groot vanwege de vele foto’s die jullie hebben? Dan kunnen jullie de bovenstaande verdeling natuurlijk uitbreiden, maar kunnen jullie wel de verhouding volgen zoals deze hierboven beschreven staat.
Trouwalbum maken

Het kopen van een trouwalbum

Het is mogelijk om zelf een trouwalbum te kopen waarin jullie alle foto’s zelf kunnen plakken. De meeste fotoalbums worden momenteel echter online zelf gemaakt. Hierbij is het enorm gemakkelijk om zelf een fotoalbum te maken, waarbij je het plaatsen van de trouwfoto’s zelf gemakkelijk online doet. Hierna wordt het album voor jullie geprint. Een voordeel hiervan is dat het maken van een prachtig trouwalbum zeer simpel wordt en er meerdere kopieën van besteld kunnen worden. Zo kunnen jullie, zonder hier al te veel geld aan te hoeven besteden, de herinneringen aan deze bijzondere dag goed bewaren!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsreportage is vakmanschap

Alles over het trouwalbum

Trouwfoto's met een knipoog

Hoe kies je de juiste fotograaf?

Gerelateerde bedrijven