Fotomomentjes tijdens eerste uren van jullie trouwdag « Huwelijk

Fotomomentjes tijdens eerste uren van jullie trouwdag

De visagie, moeder die aankomt, gehannes tijdens aankleedsessie, nog een laatste keer de trouwgelofte doornemen… Foto's hiervan kunnen later enorm dierbaar zijn en je weer even datzelfde gevoel geven. Daarom is het verstandig om alvast met een aantal dingen rekening te houden.

Opgeruimde locatie

Het is handig om van te voren na te denken over een mooie, opgeruimde locatie (thuis of bij jullie ouders), waar je je klaar kunt maken voor de bruiloft. Voor de foto's is een plek met veel licht, waar je als bruid bij een (mooi) raam kunt zitten het fijnste. Ook voor de visagist is het fijn om genoeg natuurlijk licht te hebben.
Bruidsmake-up trouwdag
Foto: Zoveel Liefde Fotografie

Details fotograferen

Bij foto's van jullie voorbereidingen horen ook gedetailleerde plaatjes van accessoires en natuurlijk de trouwjurk. Zorg daarom dat alle stickers en prijskaartjes zijn weggegooid en regel een mooi haakje om je jurk aan op te hangen. Je vindt samen met de fotograaf vast een mooi plekje, waar de trouwjurk het beste tot zijn recht komt.

Ook is het handig om van te voren stil te staan bij de kleding die je draagt tijdens de voorbereidingen. Strakke shirts die over je hoofd moeten zijn niet praktisch als je haar en make-up net zijn gedaan, maar voor de foto's is het wel leuk als je er al een beetje feestelijk uitziet.
Bruidskinderen tijdens trouwdag
Foto: Weijsters Fotografie

Tip! Hoe leuk is het om dit moment samen met je moeder, vriendinnen of kinderen te beleven. Dit kan zorgen voor hele fijne, dierbare herinneringen. Overigens is het voor de foto's ook prettig als je hulpcrew alvast hun feestkleding draagt.

Aanstaande

Last maar zeker not least is het ideaal als de aanstaande een beetje in de buurt is. Op deze manier kan de fotograaf jullie allebei apart fotograferen tijdens die speciale uren voor het grote moment.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Oh Belle Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwbibbers

Bruidsreportage is vakmanschap

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Gerelateerde bedrijven