To shoot or not to shoot « Huwelijk

To shoot or not to shoot

Wat?
Een pre-wedding shoot is een korte fotosessie, meestal niet langer dan anderhalf uur, waarbij je samen met je partner in een leuke setting of op locatie gefotografeerd wordt door door je bruidsfotograaf, ruim vóór je huwelijk. De pre-wedding shoot wordt ook wel love shoot, engagement shoot of gewoon op z'n Nederlands, 'verlovings-shoot' genoemd.

Waarom?
De voornaamste reden om een pre-wedding shoot te doen is dat je zo al wat meer gewend bent aan de camera(s) die op je gericht staan tijdens je grote dag, maar vooral om al een keer samenwerkt te hebben met je fotograaf. De bedoeling is dat het vooral een gezellige oefensessie wordt, waarbij je ook de fotograaf wat beter leert kennen. Allemaal zaken die positief bijdragen aan een beter eindresultaat, want als jullie je op je gemak voelen bij de fotograaf en ontspannen voor de camera staan dan zie je dat geheid terug in de foto's! Daarbij komt ook dat het leuk is om wat mooie foto's van jullie samen te hebben, van (meestal) iets betere kwaliteit dan de standaard vakantie kiekjes ;-).

Waar?
Dat hangt helemaal van de fotograaf af. Wij nodigen onze bruidsparen altijd uit in de gezelligste stad van het zuiden, Breda ;-), maar het is ook wel eens voorgekomen dat we een pre-wedding shoot in Utrecht of Willemstad deden. Sommige fotografen bepalen de locatie in overleg met het bruidspaar, maar in de meeste gevallen zal de fotograaf jullie wel vragen of jullie een voorkeur hebben voor een stadse omgeving of liever de natuur in willen. Voor elk wat wils dus.

Wanneer?
Omdat je - volgens de etiquette - je trouwkaarten tussen de zes en de vier weken vóór je huwelijk behoort te versturen, is het handig om je pre-wedding shoot ook weer ruim daarvoor in te plannen. Je kunt de mooiste foto's van je pre-wedding shoot namelijk gebruiken voor 'save-the-date' kaartjes, maar denk ook aan details voor je huwelijksdag. Eén van 'onze' bruidsparen had de foto's gebruikt op placemats, maar we hebben ze ook al op groot scherm gezien, geprojecteerd tijdens bijvoorbeeld het diner of verwerkt in kleine kaartjes op tafel.

Kortom, de pre-wedding shoot is een aanrader en in alle opzichten een win-win situatie!

Tekst & fotografie: Canoë & Mark, Defining Moments Photography

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwen in februari: Haarlem Die-hards

To shoot or not to shoot

East meets West