Met de auto op honeymoon? Jazeker! Love is on the road « Huwelijk

Met de auto op honeymoon? Jazeker! Love is on the road

Je zit vast al vol in de voorbereidingen voor de grote dag, de jurk, bloemen, locatie, het eten en alles wat erbij komt kijken. Zo veel te regelen, maar zo bijzonder. Wanneer je straks ja hebt gezegd tegen je partner ga je vanaf nu als getrouwd stel door het leven. En het eerste wat daar bijhoort is natuurlijk een huwelijksreis. Wij kunnen ons voorstellen dat aan het eind van de bruiloft de portemonnee leeg is, of dat je het allemaal zo duur vind dat je niet nog zoveel geld aan een huwelijksreis wilt uitgeven. Dan hebben we dé tip voor jou.. ga lekker op huwelijksreis met de auto! Betaalbaar en het geeft je heel veel vrijheid.

Huwelijksreis met de auto?

Oké, ik snap dat je eerst denkt 'huwelijksreis met de auto'. In ons ideaalplaatje is een huwelijksreis vaak een reis naar een prachtige, verre bestemming. Waar je ongestoord kunt genieten van en met elkaar. Maar daarvoor hoef je natuurlijk helemaal niet ver weg! Hoe romantisch is het als je gewoon op roadtrip gaat en samen de meest romantische plekjes van Europa gaat ontdekken?
Huwelijksreis Roadtrip
Foto: Pexels / Simon Matzinger

Steden roadtrip of liever niet?

Kijk hoelang jullie op huwelijksreis willen en kunnen en maak dan een plan. Wat dacht je ervan om samen meerdere romantische steden te ontdekken? Stap samen in de auto en over zo'n zeven uurtjes wandel je samen langs de Seine en sta je heerlijk romantisch onderaan de Eiffeltoren. Begin je stedentrip in Parijs, ontdek daarna mooie steden in Italië, wat dacht je van Milaan, Romé en Venetië. Op-en-top romantiek!

Liever niet op een stedentrip? En trouw je in de zomer? Italië is een land dat romantiek ademt. Geniet hier van het heerlijke weer, de vriendelijke mensen én het lekkerste eten. Van heerlijke pasta's, pizza's tot het lekkerste vlees. Onder het genot van een heerlijk wijntje en een goed (ijs)dessert heb je perfecte romantische avonden.

Wintersport honeymoon

Hou je enorm van de winter en trouw jij ook in de winter? Dan is het wellicht een idee om met de auto naar de Alpen te gaan? In de winter vind je hier prachtige sneeuw, leuke wandelingen of andere romantische activiteiten en uitjes. Lekker samen bijkomen van een koude winterwandeling door de sneeuw bij een knisperend haardvuur met een goed glas wijn. Romantiek ten top! Ga eens naar Zwitserland, ontdek hier het winterwonderland en geniet van het heerlijke eten. Een avond kaasfonduen bij kaarslicht kan dan natuurlijk niet ontbreken.
Huwelijksreis Wintersport
Foto: Pexels / Tim Gouw

Voordelen van een huwelijksreis met de auto

Het voordeel van met de auto op pad gaan is natuurlijk dat je ter plaatse heel erg veel vrijheid hebt. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Bevalt een locatie niet? Hop zo weer de auto in, en op naar een mooiere locatie. Natuurlijk kun je de drukte opzoeken, maar hoe romantisch is het om ergens een klein, knus, afgelegen huisje te huren op een berg. Ze zijn er genoeg! Wat dacht je van een heerlijke hottub in de tuin? Lekker met een glas champagne én een prachtig uitzicht met je kersverse echtgeno(o)t(e) naast je.

Waar moet je op letten als je met de auto op huwelijksreis gaat?

Natuurlijk moet je wel met een aantal dingen rekening houden als je met de auto op pad gaat. Allereerst; als je binnen Europa blijft hoef je geen paspoort te hebben, een id-kaart is voldoende. Wel zo prettig! Mocht je in de winter op pad gaan denk dan aan winterbanden en eventuele sneeuwkettingen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je zorgt dat de auto goed in orde is. Een extra check net voor de honeymoon is geen overbodige luxe. Je wilt kunnen genieten en je niet druk hoeven maken dat je problemen krijgt met de auto.
Huwelijksreis Genieten
Foto: Pexels / Vera Arsic

Heel belangrijk is natuurlijk autoverzekering. Oriënteer je goed over hoe je verzekerd bent in het buitenland en kijk niet alleen naar de goedkoopste autoverzekering. Een goede dekking is net zo belangrijk. Totaalbesparen.com heeft de beste autoverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Mocht je pech krijgen wil je je niet druk hoeven maken om geld.

Of je nou gaat voor de drukte én romantiek van een stad, of liever in een hutje op een berg zit... het belangrijkste is dat je samen bent en echt even tijd hebt voor elkaar. Bewust genieten van en met elkaar. Daar gaat het immers om. Ga genieten van alle voorbereidingen, plan je huwelijksdag en natuurlijk je huwelijksreis! Met alle vrijheid die op pad gaan met de auto je geeft weet jij vast de perfecte trip voor jullie te organiseren. Vier de liefde!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwauto kiezen: 4 praktische tips

Met de auto op honeymoon? Jazeker! Love is on the road