De belangrijkste dresscode do`s and dont`s voor jullie gasten « Huwelijk

De belangrijkste dresscode do`s and dont`s voor jullie gasten

Natuurlijk hoort bij deze uitstraling of thema ook een dresscode. Door je gasten een duidelijk beeld te geven van de sfeer en de dresscode, maak je het hen makkelijker hun outfit samen te stellen. Toch zullen er beslist vragen komen. “Wat kan ik aantrekken?”. “Kan dit wel of niet?”. Wij geven je graag ideeën en zetten de belangrijkste do`s en dont`s op een rijtje, zodat je je vrienden en familie tips en suggesties geven, welke kledij liever niet en wat wel gewenst is op jullie huwelijk.

Dresscodes

Eigenlijk gelden deze dresscodes nog steeds als de bekendste en worden graag als basis genomen. De stijl kan goed aangepast worden aan het thema, de sfeer en de locatie.  

  • Casual Chic. Hier worden de gasten in een iets chiquere outfit verwacht, dan de alledaagse outfit. Een spijkerbroek is bij deze dresscode echter not done. Een nette broek of rok met bijvoorbeeld een mooie top en voor de heren een chino met overhemd of Colbert zijn heel passend.
  • Cocktail. De dames dragen een mooie feestelijk jurkje of alternatief een jumpsuit. De mannen komen in een maatpak met eventueel een creatieve twist door een broek met een verschillend jasje. 
  • Tenue de Ville. Dit is een chique dresscode waarbij de jurk van de dames tot over de knie hoort te vallen. De heren dragen een twee- of driedelig pak of een kostuum, dat qua kleur past bij het thema.
  • Black Tie. De dames worden verwacht in een lange avondjurk of galajurk  Mannen dragen een zwarte smoking met zwarte schoenen en in de meeste gevallen een zwarte strik. Ook al zegt de naam “black”, communiceer wel of zwart bij de dames gewenst is.

Do's

Er mag een hele hoop en is het allemaal niet meer zo streng als vroeger. Zo wordt er tegenwoordig vaker met kleur gespeeld, bijvoorbeeld vrolijke, felle kleuren en pasteltinten. De belangrijkste do`s voor elke dresscode zijn in principe: houd het classy en stijlvol en kies voor nette schoenen en mooie stoffen.

Laat de rok op een respectabele lengte en houdt het decolleté subtiel. Ook kan het bij navraag een idee zijn, een paar goede websites door te geven. Hier kan men een mooie en passende outfit vinden en gedegen kledingadvies krijgen voor hun figuur.  

Dont's

Er zijn toch wel een aantal hele duidelijke regels als het gaat om wat echt niet gaat. De meeste zullen bij jullie gasten wel bekend zijn. Toch is het goed ze nog even op een rijtje te zetten.

1. Kom niet in wit. Ook een kleur die bij wit in de buurt zit (crème, ivoor, vanille of beige) is niet gepast. Tenzij je natuurlijk in een andere kleur trouwt en het voor jou ok is. In alle andere gevallen is dit de kleur waar alleen de bruid het patent op heeft. Mochten jullie kiezen voor een kleur/wit thema, dan is het goed te vermelden dat er geen geheel witte kledij wordt gedragen, maar combinaties gewenst zijn.

2. Negeer a.u.b. niet de dresscode. Geef aan, dat jullie het heel erg kunnen waarderen als deze wordt aangehouden zodat de sfeer en het thema optimaal uit de verf komen. Wees ook duidelijk in de beschrijving van de locatie en kleding die niet mag missen, of juist vermeden dient te worden. Niet erg handig als de dames op jouw landelijke bruiloft het grasveld over komen strompelen. Of men in een koel gebouw geen omslagdoek of sjaal bij zich heeft.

3. Don`t under/overdress. Laat die spijkerbroek of sportschoenen liever thuis en kom niet te casual. Ook al horen deze items tot je dagelijkse lievelingsoutfit. Zo`n mooie en speciale dag verdient het om eruit te zien om door een ringetje te halen 😊 Het pendant van de spijkerbroek en de sportschoenen is om de uitdossing een beetje te overdrijven. Dus liever geen prinsessenjurk, opvallende haardos, overdadige sieraden, make-up of torenhoge hakken.

Dresscode gasten

Het geven van een dresscode en de belangrijkste do`s en dont`s lijkt misschien een beetje streng. Toch helpt het jullie gasten enorm, een goed beeld te krijgen van jullie dag en welke sfeer jullie (ook qua kleding) willen neerzetten. Dus go for it en verheug je op de kledingpracht en creativiteit van je vrienden en familie op jullie grote dag!

 

 

 

 

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

De belangrijkste dresscode do`s and dont`s voor jullie gasten

Wat draag je als gast op een zomerbruiloft?

Het kiezen van een overhemd voor een bruiloft.

Dresscodes en wat ze betekenen

Gerelateerde bedrijven