Schoenen voor de bruidegom « Huwelijk

Schoenen voor de bruidegom

Heb je het perfecte pak gevonden, passend bij de bruidsjurk van je aanstaande? Dan ben je al een heel eind. Toch zijn de schoenen net zo belangrijk.

Hoe matchen?

Het gemakkelijkste is om je schoenen te kopen in dezelfde winkel als je trouwpak. Shop je toch liever in een andere winkel, dan kun je de broek van je trouwpak aantrekken bij het passen. Op die manier weet je zeker dat je broek de perfecte lengte heeft bij je nieuwe schoenen en of de kleuren en stoffen mooi bij elkaar staan.
Trouwschoenen passen bij kostuum

Hoe kiezen?

Hoewel het dus belangrijk is dat je schoenen niet vloeken bij de rest, moet jij je er ook vooral goed in voelen. Daarnaast is comfort erg belangrijk. Koop je schoenen dus op tijd en loop ze goed in, dan krijg je op jullie trouwdag geen blaren of zere voeten.

Kleur

Ieder zijn smaak natuurlijk, maar over het algemeen geldt: zwarte schoenen passen het beste bij zwart of grijs en bruin matcht goed bij een blauw of licht trouwpak. Als je durft kun je ook juist voor een opvallende kleur of print gaan. Past een chique schoen beter bij jou? Kijk dan eens voor een zwarte lakschoen.

Anders dan anders

Hebben jullie een casual bruiloft gepland? Vergeet dan alle dresscodes en ga voor gympen of instappers, ook op blote voeten of slippers trouwen is natuurlijk een optie als je bijvoorbeeld op het strand trouwt.
Trouwen op sneakers

Tip! Ze lijken misschien onbelangrijk, maar vergeet je sokken niet. Stem ze qua kleur goed af op je trouwschoenen en pak of ga voor contrast en kies een kek printje. Match ook je riem met je trouwschoenen.

Door Rinske van Rootselaar

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Trends in trouwpakken 2024

Een onvergetelijke bruiloft met een op maat gemaakt trouwpak van Michael&Giso

Gerelateerde bedrijven