Casual trouwen « Huwelijk

Casual trouwen

Ben jij het type relaxed en lang leve de lol en krijg je alleen maar stress van een strakke bruiloft, doe het dan vooral niet en stap af van 'hoe het hoort'. Ga voor anders dan anderen.

Dresscode

Geen black tie voor jullie? Prima! Laat je gasten gekleed gaan als zichzelf en ga voor de dresscode 'casual chic'. Je krijgt op die manier geen strakke eenheid, maar een mengelmoes van verschillende kleuren en stijlen. Helemaal niets mis mee!

Geen bruidstaart

Leuke alternatieven voor de officiële bruidstaart zijn cupcakes, donuts, of allerlei verschillende gebakjes. Misschien minder indrukwekkend, maar een minstens zo'n gezellige aanblik.
Cupcakes Trouwen

Wat doe je aan?

Geen lange sleep en witte sluier voor jou? Ook goed. Ga voor een hippe, korte bruidsjurk waar je lekker comfortabel in kunt bewegen of kies een vrolijk kleurtje. Ook kun je natuurlijk een broek dragen in plaats van een jurk. Ruil, wanneer dit bij jou past, ook je hoge hakken eens in voor gympen of cowboylaarzen.

Geen luxe menu

Een diner hoeft echt niet per se vijf gangen te hebben. Bedenk bij het plannen eens goed wat jullie nou echt lekker vinden en ga aan de hand daarvan bijvoorbeeld voor zakken friet of verse pizza. Ook leuk, laat foodtrucks komen met verschillend lekker eten, gooi de barbecue aan of ga voor een relaxte picknick.

Denk bij het organiseren van een casual wedding vooral zonder grenzen. Houd vast aan wat jullie echt mooi, leuk en lekker vinden en niet aan wat van je wordt verwacht of wat hoort.

Tip! Natuurlijk kun je ook voor een casual bruiloft gaan, maar wèl een indrukwekkende taart serveren of die ene sprookjesachtige jurk dragen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: True Love Photography

Trouwartikelen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Hoe verzorg je de garderobe tijdens jouw huwelijk?

Trouwen en feesten bij De Smockelaer

Gerelateerde bedrijven