Trouwen in een korte bruidsjurk « Huwelijk

Trouwen in een korte bruidsjurk

De korte jurk is er op knielengte, tot net over de knie (tea length), of in de echt korte mini-variant. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende modellen. Ook de jurk die kort is van voren en lang aan de achterkant, is helemaal hot. Genoeg keuze dus!

Klein of lang

Ben je aan de kleine kant en denk je dat zo'n soort trouwjurk je daarom niet zal staan? Geen zorgen, de korte jurk maakt juist langer, waar een lange jurk je soms juist iets korter laat lijken. Maar ook voor de lange bruid is deze jurk geschikt, omdat je er je mooie, lange benen zo goed in kunt showen.

Daarnaast kun je natuurlijk kiezen uit verschillende kleuren. Net als bij een lange jurk, kan naast wit bijna alles. En je ziet het korte model trouwjurk steeds meer, dus zoeken naar een speld in een hooiberg is er niet meer bij.

Tip! Zorg voor de juiste bruidsschoenen. Nu ze extra opvallen onder een korte jurk, worden de schoenen nog belangrijker. Dus op zoek naar een paar killer heels of laarzen!

Zoek naast de perfecte schoenen, ook passende sieraden en accessoires bij je jurk. Een mooi armbandje, een parelketting, of een paar elegante oorbellen. Natuurlijk kun je ook bij een korte jurk een bijpassende sluier dragen.

Voordelen van kort

Een korte jurk zit meestal heerlijk comfortabel. Je kunt er prima in dansen en bewegen, wat in sommige lange jurken wel eens wat lastiger is. Helemaal perfect is hij voor een warme zomerbruiloft, omdat deze trouwjurk super luchtig en zomers is.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Annelies Bosch Fotografie
Foto's onder uit collectie Tres Chic

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Trouwjurken voor elk seizoen: Vind jouw perfecte match!

Kleding voor de bruidskinderen

Gerelateerde bedrijven