Het geheim van een goed huwelijk « Huwelijk

Het geheim van een goed huwelijk

Geen spoor van de drukte (dit krijg ik nóóit op tijd af) en het tijdgebrek (...en als ik nu niet meteen weg ga mis ik het afzwemmen van de kinderen/komt er geen eten op tafel/wordt het thuis echt ruzie!) dat in een gemiddeld 2013-gezin nogal eens aan de orde is.

Liefde gaat door de maag

Is het een goede nachtrust, zoals uit onderzoek van de universiteit van Berkeley in Californië naar voren kwam. Helpt het om niet al te verschillend te zijn? (Hans Kazàn, Nu.nl, 35 jaar getrouwd) Of gaat de liefde van de man gewoon nog ouderwets door de maag?
Een goed huwelijk is lastig te verklaren en hoewel een gedetailleerde handleiding met daarin 'alle geheimen des huwelijks' soms gemakkelijk zou zijn, is die nog niet uitgevonden. (gat in de markt?)

Dat de één iets anders verstaat onder 'goed', dan de ander helpt daar ook niet echt aan mee. Sommige mensen zoeken avontuur en afwisseling, waar een ander juist rust en regelmaat wil.
Het klinkt logisch dat in beide gevallen een beetje op één lijn zitten handig is, maar je moet (door te weinig liefde in de maag of universiteit Berkley's gebrek aan nachtrust) ook af en toe je chagrijnige, luie of onuitstaanbare zelf kunnen zijn.

Goed maken

Ook iets van stabiliteit lijkt handig. Hoewel af en toe wat onrust ook geen ramp is, zolang je die spreekwoordelijke hobbels in de weg uiteindelijk maar weer glad weet te strijken. Dan is het zelfs oké om af en toe iets naar elkaars hoofd te gooien (mits type pluche teddybeer of gewoon heel erg mis), zolang je het na die tijd maar gewoon weer goed maakt en het geen terugkomend probleem wordt. (dus niet elke zaterdagochtend standaard het servies aan gruzelementen)

Misschien is dat uiteindelijk wel het geheim van een goed huwelijk. Wanneer je kunt overwinnen en naast je neer kunt leggen word je ooit echt wel dat 80-jarige, voortkabbelende echtpaar met een gouden bruiloft.

Maar geniet zolang het nog niet zover is, gewoon nog even lekker van die onvoorspelbare hobbels en kronkels in de weg. Je zou er zomaar eens een interessante, positieve draai aan kunnen geven.

Door Rinske van Rootselaar – Bosma

Leuk en grappig om te lezen:
Getrouwd voor beginners / Hij
Getrouwd voor beginners / Zij

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwbibbers

Het geheim van een goed huwelijk

Bruidstaart met smaak

Hartelijk bedankje

Gerelateerde bedrijven