Gedicht of liedtekst voor op de bruiloft « Huwelijk

Gedicht of liedtekst voor op de bruiloft

Sinds jaar en dag gaan poëzie en liefde goed samen. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat je met gedichten kernachtig voelbaar kunt maken wat er speelt tussen twee personen. Vandaar dat er rondom het huwelijk, bijvoorbeeld op trouwkaarten en tijdens de ceremonie, vaak gebruik wordt gemaakt van huwelijksgedichten of van songteksten over de liefde.

Persoonlijke tekst
Een mooi gedicht of lied maakt direct voelbaar wat jullie samen hebben. Er zijn online veel teksten te vinden over de liefde: van Toon Hermans, Herman van Veen, Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato... maar helaas gaan de teksten als je goed luistert altijd over anderen. Deze teksten zullen dus ook niet laten zien waarom jullie precies trouwen. Gelukkig kun je daarvoor heel mooie gedichtjes, gedichten en liedjes in opdracht laten schrijven. Kijk maar eens op www.bruidsgedichten.nl.

Professionele dichter
Een goed opdrachtgedicht of -lied voor bij een huwelijk wordt geschreven aan de hand van een uitgebreide intake. De dichter of tekstschrijver verdiept zich in jullie dagelijks leven, in jullie geschiedenis en in hoe jullie in het leven staan. Deze feiten worden niet klakkeloos bij elkaar geveegd, maar aandachtig bekeken, met elkaar vergeleken en tot de essentie teruggebracht. 

Op de dag zelf
Het horen van de speciaal voor jullie geschreven tekst is altijd een emotioneel en ontwapenend moment. Daarom is de ceremonie daar doorgaans het aangewezen moment voor. In overleg met de trouwambtenaar, ceremoniemeester of weddingplanner kun je samen het precieze moment bepalen. Zowel het gedicht als het lied kan heel mooi worden uitgevoerd met livemuziek. Overleg je wensen met de dichter en vraag of deze nog ideeën heeft.

Origineel cadeau
Een bruidsgedicht of bruidslied kan ook als cadeau worden aangeboden. De intake kan dan zelfs – wanneer het cadeau een verrassing moet zijn – gedaan worden met vrienden of familie of bijvoorbeeld via de trouwambtenaar. Het gedicht kan worden gedrukt op canvasen het lied kan worden aangeboden op cd. Maar het echte cadeau is natuurlijk dat iedereen op deze dag even stilstaat bij waar het werkelijk om draait: de liefde van jullie voor elkaar.

Door Moes Wagenaar, Hofmuze Bruidsgedichten

w.strijbosch55@live.nl zei:

L.s Ik ben op zoek naar het liedje "Waarom vloeien er soms tranen uit het oog der jonge bruid" kunt U mij helpen. bvd met vriendelijke groet Willie Strijbosch 0492344026 w.strijbosch55@live.nl

Reageren

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de leukste unieke huwelijksgeschenken!

Huwelijksgedichten - Toon Hermans

Dierbaren herdenken op je bruiloft

Hoe krijg je je gasten op de dansvloer?

Gerelateerde bedrijven