Tips voor de eerste kerst samen als getrouwd stel « Huwelijk

Tips voor de eerste kerst samen als getrouwd stel

De eerste kerst als getrouwd stel is natuurlijk enorm spannend. Je bent al een tijdje samen, maar om één of andere reden voelt het huwelijk toch heel anders. Daarom wil je dan ook zeker weten dat deze kerst onvergetelijk gaat worden. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je aan denken? In dit artikel zetten we een aantal inspirerende tips op een rijtje.kerstcadeau

Cadeautjes

Natuurlijk mogen cadeautjes deze allereerste kerst als getrouwd stel niet ontbreken. Toch blijft dat lastig. Zeker als je al heel wat jaren samen bent. Op een gegeven moment denk je dat je inmiddels wel alles gegeven hebt. Vol wanhoop speur je het internet voor leuke kerstcadeaus voor vrouwen of mannen en vind je eigenlijk vrij weinig. Ja, prullaria. Dat wil je je nieuwbakken man of vrouw natuurlijk niet geven.

Daarom goed om vroeg voorbereidingen te treffen. Bedenk goed wat leuk is om aan je partner te geven. Misschien wil je wel een sieraad geven wat bij zijn of haar ring past. Denk aan een bijpassende horloge, ketting of armband. Je kunt de meeste sieraden wel leuk graveren met de datum van jullie trouwen, jullie initialen of misschien zelfs wel een lieve quote. Sieraden doen het eigenlijk altijd wel goed.

Wil je een blijvende herinnering geven aan het pas voltrokken huwelijk? Dan is het wellicht ook leuk om een fotoalbum met alle trouwfoto’s te laten maken. Inclusief met een aantal lieve teksten om het wat persoonlijker te maken voor je partner. Ook leuk om een trouwfoto groot op canvas te drukken en cadeau te doen. Hier hebben jullie beiden plezier van.kado kerst

Minder verplichte bezoekjes

De meeste gezinnen zijn tijdens de feestdagen helemaal volgeboekt. Allemaal verplichte bezoekjes naar familie en/of vrienden. Heb je dit jaar eigenlijk geen zin om weer de halve avond naar een verhaal van je oudoom te luisteren? Zeg dit dan eerlijk tegen je familie. Het is helemaal niet gek als je als pasgetrouwd stel liever samen in jullie eigen huis kerst viert.

Vergeven jullie ouders je nooit als je niet met kerst langskomt? Spreek dan één dag af waarop directe familie naar jullie komt. Geen verre familie die je anders ook nooit ziet, maar enkel de mensen die het dichtst bij jullie staan. Organiseer een lekker etentje en maak er een gezellige dag, middag of avond van. De andere dag is alleen voor jullie. Zo vermijden jullie allerlei verschillende bezoekjes en is er ook genoeg tijd voor jullie tweeën.samen kerst pasgetrouwd

Nieuwe tradities creëren

De meeste families hebben geheel eigen tradities tijdens de feestdagen. Grote kans dat jouw man of vrouw voor jullie huwelijk ook andere tradities had. Leuk om hier elkaar samen beter in te leren kennen en misschien zelfs wel tradities van vroeger over te nemen.

Ook leuk om samen weer nieuwe tradities te maken. Denk bijvoorbeeld aan op kerstavond het eerste pakje openmaken, de volgende ochtend in matchende outfits naar beneden om lekker te ontbijten, buiten eten bij een haardvuur, enzovoorts. De tradities die later ook in jullie gezin zullen gelden. 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips voor de eerste kerst samen als getrouwd stel

Liefdevolle woorden eind 2020

Trouwen in kerstsfeer