Huwelijkreis Andalusië: 5 dingen die je moet zien « Huwelijk

Huwelijkreis Andalusië: 5 dingen die je moet zien

Naast stranden doorkruis je tijdens een rondreis door Andalusië ook groene gebieden en woestijn en maak je stops in de zo typische, witte bergdorpjes. Maar de regio heeft nog een pluspunt; het is namelijk de warmste regio van het land. Zo is een huwelijksreis door Andalusië het hele jaar door te maken.

1. Alhambra, Granada

Bovenaan de lijst met must-sees in Andalusië staat Alhambra, een complex van militaire en koninklijke gebouwen. Al in de Romeinse tijd stond hier een fort, maar de Moren begonnen met de bouw van het Alhambra zoals het nu is. Het koninklijke verblijf werd aan het eind van de 15e eeuw weer veroverd door de katholieken, die het in hun eigen stijl verbouwden. Ga je Alhambra bezoeken, dan is deze mix van architectonische stijlen één van de eerste dingen die je opvalt. Reserveer je tickets tijdig voordat ze uitverkocht raken, of bezoek het complex met een gids.
Huwelijksreis Andalusië Spanje

2. Mezquita, Córdoba

De Mezquita in Córdoba doet eigenlijk niet onder voor het Alhambra. Sterker nog, door kenners wordt het één van de grootste werken binnen de islamitische cultuur genoemd. Zijn glanzende decoratie neemt je mee terug naar een tijd waarin moslims, joden en christenen nog vredig naast elkaar leefden. De bouw van de Mezquita begon in de achtste eeuw. Na eerst als moskee dienst te hebben gedaan, fungeert hij tot op de dag van vandaag nog als kathedraal. Een ticket kost tien euro per persoon. Ook bestaan er nachttours. Deze kosten achttien euro en moeten tijdig gereserveerd worden. 

3. Real Alcázar, Sevilla

Real Alcázar in Sevilla is één van de oudste koninklijke paleizen van Europa die  nog steeds in gebruik zijn. De koninklijke familie verblijft hier tijdens hun bezoeken aan de stad. Het paleis staat inmiddels ruim dertig jaar op de Werelderfgoedlijst. Real Alcázar is oorspronkelijk een Moors fort. Dit zie je ook meteen aan zijn uiterlijk en bijzondere versieringen. Ook de renaissance stijl werd later door diverse koningen toegevoegd. In het labyrint van tuinen en binnenplaatsen wordt de mengeling van architectonische stijlen duidelijk. Boek je tickets op tijd, want er geldt een maximum van 750 bezoekers tegelijk.
Huwelijksreis Sevilla
Foto: Joan Oger / Unsplash

4. Alcazaba, Malaga

Malaga aan de Costa del Sol is een stad vol Romeinse en Moorse overblijfselen. Cultuursnuiven doe je er in de grote hoeveelheid kerken en andere monumenten. Alhoewel Malaga om nog meer redenen uitnodigt tot een bezoek, geldt zijn Alcazaba als het absolute hoogtepunt van de stad. Dit voormalig Moorse fort geldt als het best bewaarde van heel Spanje. Alcazaba telt maar liefst honderd torens, waartussen prachtige tuinen liggen waarin je naar hartelust kunt verdwalen. De Arabische bouwstijl neemt je wederom terug in de tijd. Tickets zijn goedkoop. Met een combiticket bezoek je ook het Gibralfaro kasteel.

5. Puento Nevo, Ronda

Wanneer in een advertentie het plaatsje Ronda afgebeeld staat, zie je hoogstwaarschijnlijk zijn hoge brug, de Puento Nevo. Deze beroemde Puento Nevo verbindt de twee stadsdelen die door een kloof zijn gescheiden. Ronda is één van de oudste steden van Spanje. Tijdens de Moorse tijd gold hij als één van de hoofdsteden van de provicie, waardoor je in het centrum ook tal van bezienswaardigheden treft. Ronda ligt in een bergachtig gebied op zo’n vijftig kilometer landinwaarts van de geliefde Costa del Sol. Van de hierboven genoemde steden ligt hij het dichtst bij Malaga.
Puento Nevo SpanjeFoto:  William Fernandes / Unsplash

Een huwelijksreis naar het echte Spanje

Andalusië is dankzij zijn veelzijdigheid een ideaal gebied voor een vakantie of rondreis. De Zuid-Spaanse regio telt enkele van de mooiste monumenten ter wereld en nodigen jou en je partner uit tot romantische reizen terug in de tijd. In het ‘echte’ Spanje zijn behalve de genoemde must-sees ook de witte bergdorpjes een aanrader voor je huwelijksreis. Op deze charmante en romantische plekken hebben jullie alle rust om van elkaar en de omgeving te genieten!

Afbeelding boven: Hean Prinsloo / Unsplash

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een droom huwelijksreis op Ibiza: tips en bestemmingen

Huwelijkreis Andalusië: 5 dingen die je moet zien

Een Spaanse stad aan de zee