Op zoek naar de perfecte trouwringen « Huwelijk

Op zoek naar de perfecte trouwringen

Misschien wil slechts één van jullie een trouwring dragen. In dit geval is het makkelijk om een mooie ring uit te zoeken, helemaal in je eigen stijl. Maar als jullie beide een ring gaan dragen dan zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden.


Matchen of niet?

Willen jullie dat de ringen bij elkaar passen of kunnen het ook twee compleet verschillende ringen zijn. Misschien ben jij gek op goud, terwijl je aanstaande liever zilver draagt. Bepaal of jullie het nodig vinden dat de ringen overeenkomen, of zoek een compromis door bijvoorbeeld twee kleuren metaal te combineren. Dit is ook nog eens hartstikke in de mode op het moment. Ook al passen de ringen niet perfect bij elkaar, het maakt ze niet minder betekenisvol. 
 

De verlovingsring

De verlovingsring speelt ook een rol bij de keuze van jullie trouwringen. In het geval van een eenvoudige verlovingsring is het makkelijker om een ring te vinden die er mooi bij past. Bij een unieke verlovingsring met bijzondere stenen zal dit moeilijker zijn. Als de verlovingsring speciaal is gemaakt door een ontwerper dan kan deze vaak ook bijpassende trouwringen voor jullie maken.
Trouwringen door Nickie Fotografie
Foto: Nickie Fotografie
 

Past de ring bij je dagelijks leven?

Iets belangrijks om rekening mee te houden is of de ring past bij je dagelijkse leven. Wanneer je veel met je handen werkt dan kan zal de keuze eerder vallen op eenvoudige ringen die bijna één worden met je handen. Een ring met diamanten of patronen zal in praktijk minder makkelijk dragen. 
 

De lange termijn

Bij het kiezen van jullie trouwringen is lange termijn denken belangrijk. Je wilt deze ringen in principe dragen voor de rest van jullie leven. Een druk bewerkte ring met veel poespas kan gaan vervelen. Een simpel tijdloos model is daarom een aanrader. 
Trouwringen door De Fotomeneer
Foto: De FotoMeneer


Wanneer koop je trouwringen?

Ga twee tot drie maanden voor de trouwdag op zoek naar de ringen. Er kan een levertijd zijn waardoor je deze tijd zeker nodig hebt. Als je een ring laat ontwerpen bij een goudsmid kan het zijn dat je extra tijd nodig hebt.
 

Hoeveel geef je uit?

Het budget voor de ringen is meestal ongeveer 3% van jullie huwelijksbudget. Natuurlijk hangt dit af van de keuze van materialen en het merk van de ringen. Een uniek eigen ontwerp is doorgaans duurder dan ringen uit een vaste collectie. 


Het alternatief

Niet iedereen wil trouwringen. Sommige mensen dragen helemaal geen trouwringen of kiezen voor een alternatief zoals tatoeages die bij elkaar passen. Wat jullie ook kiezen zorg dat het bij jullie past en dat je het over dertig of veertig jaar nog steeds mooi vindt. 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar Bijzondere Trouwringen?

Gratis trouwringenmagazine

Unieke trouwringen

Waarom het kiezen van de perfecte trouwring zo belangrijk is

Gerelateerde bedrijven