Dierbaren herdenken op je bruiloft « Huwelijk
Large_herdenken_bruiloft

Dierbaren herdenken op je bruiloft

Missen jullie een familielid, vriend of vriendin op de grote dag? Je kunt natuurlijk een foto neerzetten, hem of haar in de trouwspeech noemen, of een kaarsje branden, maar er zijn nog meer manieren om deze overleden dierbare er toch een beetje bij te hebben.

Als je dat prettig vindt, kun je er met zijn allen bij stil staan dat er één stoel niet gevuld is, maar je kunt ook zo herdenken dat het echt van jezelf blijft. Beiden kan heel bijzonder zijn.

Samen herdenken

Wil je dat iedereen meekrijgt dat jullie aan deze persoon denken, dan kun je samen een (wens)ballon met een kaartje oplaten met een mooie tekst erop. Pak je het liever iets subtieler aan? Wat dacht je van een spreuk op een tegeltje of houten bordje. Zet deze op een tafel, met een kaarsje erbij en je hebt een mooie gedenkplek.

In stilte

Je kunt natuurlijk iets van de overledene bij je houden, tijdens de bruiloft. Ook kun je een medaillon met een bijzonder fotootje erin dragen of aan je bruidsboeket vastmaken. Wil je je gasten niet betrekken bij jullie gemis, dan kun je bijvoorbeeld, heel subtiel, een bruidsboeket laten maken van bloemen die hij of zij mooi vond. Ook kun je een extra boeket maken voor op het graf van jullie familielid of vriend.

Tip! Vergeet niet, wanneer je de overledene gaat noemen of op een andere manier duidelijk herdenkt, om dit te laten weten aan andere mensen die dichtbij hem of haar stonden. Zo zijn ook zij hier op voorbereid en raakt niemand onverwachts overstuur.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: The Ruche Blog

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_trouwblad_bruidsmagazine

Inspirerend bruidsmagazine

Large_herdenken_bruiloft

Dierbaren herdenken op je bruiloft

Large_huwelijksgedichten_toon-hermans

Huwelijksgedichten - Toon Hermans

Large_voor_jou_myrna_goossen

Voor jou: een boekje vol liefde

Gerelateerde bedrijven