Voor de tweede keer volmondig JA! « Huwelijk
Large_opnieuw_trouwen

Voor de tweede keer volmondig JA!

Het is een ware trend in Amerika. Jennifer Lopez, Mariah Carey en Kate Moss, het is nog maar een greep uit de celebraties, die hun trouwdag opnieuw bezegelden. Maar ook in Nederland begint het steeds hipper te worden. Zo trouwde Heleen van Royen nogmaals met haar Ton op de dag dat ze 20 jaar getrouwd waren. Een garantie voor een happily ever after is het opnieuw beleven van dé dag overigens niet. Ook Sylvie en Rafaël van der Vaart beloofden elkaar ooit voor de tweede keer eeuwige trouw.

Hertrouwen is niet officieel

Het is natuurlijk vooral romantisch en leuk. Omdat het officieel niet door de wet wordt erkend, is een hernieuwings-ceremonie informeler en 'losser' dan een gewone bruiloft. Je kunt jullie dag laten leiden door bijvoorbeeld een familielid of goede vriend en je kunt het vieren hoe, waar en wanneer je maar wilt, omdat er niets officieel geregeld hoeft te worden. Dit maakt het extra persoonlijk. Er zijn ook zelfstandige trouwambtenaren die de taak als 'babs' uit kunnen voeren.
Opnieuw trouwen met kinderen
Foto: Pexels / Anastasiya Gepp

Waarom opnieuw trouwen?

De redenen van de hernieuwing kan uiteenlopen. Jullie kinderen zijn een veel genoemde reden, omdat zij er tijdens de officiële trouwdag niet bij waren. Dat wordt toch wel vaak gezien als een gemis.

Maar er zijn ook andere redenen te bedenken. Zo kan de dag symbolisch zijn voor het afsluiten van een moeilijke periode. Het kan ook zijn dat jullie destijds geen echte bruiloft hebben gehad door gebrek aan middelen, of door een treurige gebeurtenis die jullie dag overschaduwde. Maar misschien vind je het ook gewoon leuk om bijvoorbeeld een jubileum extra speciaal te vieren door opnieuw volmondig 'ja' te zeggen tegen elkaar in het bijzijn van familie en vrienden.

Tip! Begint je hoofd te tollen van de vele mogelijkheden? Ook voor het hernieuwen van je huwelijksgeloften kun je een weddingplanner inschakelen.

Door Rinske van RootselaarBruidsmagazine bestellen

 

Michiel zei:

Hertrouwen staat bij ons zeker op de planning.. ik was op 1 knie gegaan voor mijn vrouw in Italië (we moesten eerst een uur lopen door een moeras voor we op mijn gekozen locatie kwamen). Een dag later ontdekte we dat ze zwanger was van onze nu prachtige dochter. We moesten voor ze werd geboren alles regelen. Groter huis (anno 2018-2019), erkenning, meubels en we wilden ook nog trouwen. Wij hebben de ceremonie op de lange baan geschoven, maar wel getrouwd voor de staat.

goedendag zei:

goedenmorgen, ik en m,n vrouw hebben wat problemen gehad en zijn nog wel steeds uitmekaar ze woont bij haar moeder met de kids en ik woon in het huis we gaan op zich door een moeilijke periode zij weet niet meer op welke manier ze van me houd en ik voel me steeds alleen zonder m,n gezin vorige week hadden we het erover als het weer goed komt dat we opnieuw elkaar de beloftes willen beloven nu m,n vraag van hoe werkt dat allemaal precies want we willen het mocht het goed komen alleen met z,n tweeen doen mischien nog met de kids erbij maar goed dat moet ik nog allemaal bekijken groetjes Richard Richardpoldervaart@yahoo.com

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_bruidstaart_trouwenmetthomas

Bruidstaart met smaak

Large_hartenwens

Hartelijk bedankje

Large_huwelijksjubileum_vieren

Een trouwjubileum vieren

Large_opnieuw_trouwen

Voor de tweede keer volmondig JA!

Gerelateerde bedrijven