Het is je trouwdag en het regent! Wat nu…? Met deze tips hoef je je geen zorgen maken! « Huwelijk

Het is je trouwdag en het regent! Wat nu…? Met deze tips hoef je je geen zorgen maken!

Irene van Kessel Fotografie

Om te beginnen hadden Josine en Joshua al rekening gehouden met het wisselvallige Hollandse weer. Want in dit landje ben je nu eenmaal nooit zeker van het weer. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we dan ook gekeken naar leuke plan B locaties die qua uitstraling goed pasten bij het soort foto’s dat Joshua en Josine graag wilden. Urban, maar ook spontaan en vrolijk. Als locatie hadden zij de omgeving van Rotterdam CS in gedachten. Een geweldige setting voor ongedwongen en niet-alledaagse trouwfoto’s

Irene van Kessel trouwfotografie

Gewapend met twee grote paraplu’s begonnen we met foto’s maken op de Luchtsingel, de grote gele Brug achter het Centraal Station. Het bruidspaar had zo’n instelling van: kom maar op met die regen! Het maakt ons niets uit… Toen het wat harder begon te regenen, doken we onder de brug om wat gekke foto’s maken. Er waren inmiddels grote plassen ontstaan die gek genoeg ook weer een spiegel effect geven. Het schuilen van de regen begon een soort spel te worden, waar het stel er echt lol in kreeg.

trouwreportage Irene van Kessel

Om de reportage nog wat afwisseling te geven had ik spontaan het bruidspaar voorgesteld om bij een trendy uitgaansgelegenheid nog wat extra foto’s te maken. Omdat ik vooraf gebeld had, mochten we op de leukste plekjes komen. Zo stond er een podium compleet met gekleurde TL balken, waar de avond daarvoor een concert plaats had gevonden en er lagen grote zitzakken om lekker onderuit te hangen. De mooiste beelden ontstonden vanzelf, terwijl het bruidspaar amper doorhad dat het buiten stroomde van de regen.

En het mooie was: toen het tijd was om naar de trouwlocatie te gaan, brak toch nog de zon ineens door. Eind goed al goed!

Irene van Kessel

Wat kunnen jullie doen om je voor te bereiden op het weer?

1 – bespreek een goede fotolocatie met jullie fotograaf waar jullie binnen foto’s kunnen maken zodat jullie die achter de hand kunnen houden

2 – stel je erop in dat een regenbui er in Nederland nu eenmaal bij hoort. Koop een paar fleurige paraplu’s en laat je dag er niet door verpesten.

3 – bedenk dat niets op een bruiloft altijd precies zo hoeft te lopen zoals het gepland is. Dat geldt ook voor het weer! Dus let it go….! Trek aan die grappige regenlaarzen onder je trouwjurk , kijk naar je aanstaande en lach! Het wordt jullie best day ever!

Irene van Kessel fotografie

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Het is je trouwdag en het regent! Wat nu…? Met deze tips hoef je je geen zorgen maken!

Bruidsparaplu's niet vergeten

Gerelateerde bedrijven