Trouwen bij Irene van Kessel Fotografie « Huwelijk

Irene van Kessel Fotografie

Rode Leeuwstraat 42
2512 EV Den Haag

06 53422921
ievankessel@gmail.com
www.irenevankessel.nl

Een goede bruidsreportage

Een goede trouwfotograaf vertelt het verhaal van de trouwdag met oog voor elk detail. Tijdens een kennismaking bespreken we samen de wensen. Immers, wat een bruidspaar belangrijk vindt kan heel persoonlijk zijn.

Irene van Kessel Fotografie

De meeste bruidsparen die voor mij kiezen houden van een spontane, journalistieke stijl van fotografie. Maar er zijn ook bruidsparen die graag gebruik maken van handige tips om zo mooi mogelijk op de foto te komen. Want als zij daar zorgen over hebben, dan kan ik die ook gelijk wegnemen. Door mijn ontspannen manier van werken voelen zij zich snel op hun gemak. Daarnaast streef ik naar beelden waar de romantiek vanaf spat. De bruidsparen zijn vaak stralend verliefd dus dat komt wel goed!

Opleiding

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor beeld. Toen ik 18 jaar was kreeg ik van mijn opa een oude Mamiya. Daarmee ben ik begonnen met fotograferen. Ik werd lid van een fotoclub en ging een cursus Zwart/wit doka doen. Mijn enthousiasme werd groter en groter en toen ik op de open dag van de Fotoacademie was wist ik het: ik wilde de vakopleiding doen en professioneel fotograaf worden. Toen ik tijdens de studie een paar keer gevraagd was om een bruiloft te fotograferen wist ik het zeker: hier ga ik mijn beroep van maken.

Na het afronden van de vakopleiding ben ik professioneel bruidsfotograaf geworden en in de afgelopen 12 jaar heb ik al meer dan 200 bruiloften gefotografeerd in Den Haag en ver daarbuiten. Van stellen uit binnen- en buitenland. Elk bruidspaar is uniek en heeft iets bijzonders. Telkens vind ik het weer fantastisch om de mooiste momenten van een bruiloft vast te leggen.

Irene van Kessel trouwfotograaf

Ik besteed veel aandacht aan het contact met het bruidspaar

Want als er een basis van vertrouwen is en als ik weet wat jullie van mij verwachten, dan verloopt jullie grote dag op rolletjes. Met schitterende foto’s als resultaat.

Op een bruiloft streef ik in mijn beelden ernaar om een dromerige sfeer uit te stralen en bruidsparen een beetje glamour geven. Door mooi gebruik te maken van alom bestaand licht en van de locatie, is het mogelijk om een foto een verhaal mee te geven. Veel bruidsparen houden ook van de selectieve scherpte en de diepte in mijn foto’s.

Veel bruidsparen die mij willen graag spontane foto’s. In zulke gevallen ben ik vaak ‘onzichtbaar’ aan het werk. Maar tijdens het maken van groepsfoto’s  of de fotoshoot met het bruidspaar mag er best af en toe iets geks gebeuren. Dat komt een mooi eindresultaat alleen maar ten goede. In zulke gevallen geef ik aanwijzingen. Vaak helpt één van de gasten of de ceremoniemeester dan wel een handje mee. Hoe beter het één en ander geregeld is, hoe zorgelozer het bruidspaar kan genieten van hun grote dag!Irene van Kessel Fotografie

Spontane ongedwongen bruidsfotografie

Bruidsfotografie vind ik het leukste beroep dat er bestaat. Mooi werk maken en me in de sfeer onderdompelen zonder al te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Als ik een bruiloft aan het fotograferen ben, ben ik aan het genieten. Dat werkt aanstekelijk, want bruidsparen komen vaak spontaan met de leukste ideeën en zijn in voor de gekste dingen. Heel erg leuk! Een vaak gehoorde vraag van gasten is dan ook: “ben je een vriendin van het bruidspaar?”

Afspraak maken? neem contact op

“Wij hebben een fantastische trouwdag gehad en dat is mede te danken aan de inzet van Irene! Professioneel, heel relaxt in de omgang en houdt zonder een woord teveel rekening met jouw wensen. Aanrader dus! “

“Heel erg bedankt voor de fantastische foto's van onze trouwdag. Het zijn hele creatieve en originele foto's geworden. Maar ook enorm bedankt voor het meedenken over hoe de dag zelf er uit zou kunnen zien. We hebben heel veel gehad aan jouw ideeën en tips!”

Gerelateerde artikelen

Bruidsvideografie een vak apart

Bruidsreportage is vakmanschap

Trouwen in Zuid-Holland

Trouwfoto's met een knipoog

Gerelateerde bedrijven