Thuis trouwen? Hier moet je aan denken « Huwelijk

Thuis trouwen? Hier moet je aan denken

thuis trouwen

Navragen bij de gemeente

Je kunt op veel plekken in ons land trouwen, maar niet overal. Het is verplicht om te trouwen op een officiële trouwlocatie. Het huis van jou en je partner behoort natuurlijk niet tot een officiële trouwlocatie. Daarom is het handig om vooraf eerst naar de gemeente te gaan om na te vragen wat hier de regels over zijn.

Vaak is het mogelijk dat jouw gemeente jullie huis eenmalig als officiële trouwlocatie aanwijst. Als dit het geval is, mag je dus gewoon thuis trouwen. Vraag ook bij de gemeente na welke regels hierbij gelden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en hier rekening mee kunt houden bij de bruiloftsplanning.

Bedenk wat je in en rondom huis allemaal wilt gebruiken

Als jij en je partner graag thuis willen trouwen, is het van belang om te bedenken welke onderdelen je in en rondom huis allemaal wilt gebruiken. Zo kun je natuurlijk voor kiezen om de tuin te gebruiken indien deze groot genoeg is, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van de schuur of woonkamer. Ook een combinatie hiervan kan leuk zijn, zodat de bruiloft eigenlijk op meerdere plekken plaatsvindt.thuis trouwen overkapping

Een overkapping regelen

Ben je van plan om een deel van de bruiloft buiten te laten plaatsvinden? Optimaal als het mooi weer is, maar als het slecht weer is heeft dit natuurlijk nadelen. Het is daarom goed om er sowieso voor te zorgen dat er een overkapping in de tuin staat op de grote dag. Zo voorkom je dat straks iedereen natgeregend wordt terwijl de bruiloft bezig is.Decoratie huwelijk

Decoreren

Als je thuis gaat trouwen is het natuurlijk wel de bedoeling dat je het hier lekker sfeervol maakt, zodat het veel weg heeft van een originele bruiloft. Dit kun je op verschillende manieren doen. Voor je ramen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan raamdecoratie indien je hier nog niet over beschikt. Jaloezieën op maat laten maken kan hier bijvoorbeeld een optie voor zijn.

Ook kun je denken aan het toevoegen van statafels, bloemstukken, ballonnen, slingers en ga zo maar door. Ook het ophangen van lampionnen of lichtslingers voor extra sfeer zou iets kunnen zijn waar jij en je partner over kunnen nadenken. Er zijn genoeg mogelijkheden om je huis te decoreren voor de bruiloft. Je kunt hier dan ook flink mee uitpakken en je huis omtoveren tot een ware trouwlocatie.

Muziek

Ook belangrijk bij een bruiloft, is de muziek. Dit kan geschikt zijn bij de ceremonie, het diner of bij het trouwfeest. Zorg er daarom voor dat je hierop voorbereid bent en dat je niet onverwachts zonder muziek komt te zitten op de grote dag. Maak leuke playlist die je kunt aanzetten en zorg ervoor dat je beschikt over een goede geluidsinstallatie.Hapjes en drankjes huwelijk

Hapjes en drankjes

Een bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Het is daarom aan jou en je partner de taak om hiervoor te zorgen. Je zou dit met je partner zelf kunnen regelen, maar dit kost wel een hoop tijd en moeite.

Je kunt er daarom ook voor kiezen om een cateraar in te schakelen. Een bruidstaart, een welkomstdrankje, champagne, en een buffet: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Zorg ervoor dat je dit onderdeel goed regelt, want hapjes en drankjes zijn uiteraard onmisbaar op jullie grote dag.

Bij thuis trouwen komt een hoop kijken. Zorg ervoor dat jullie jezelf hier goed over inlezen, zodat jullie alles tot in detail goed kunnen regelen. Dan wordt het vast een dag om nooit te vergeten!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Thuis trouwen? Hier moet je aan denken

Thuis trouwen? Tips voor de tuindecoratie

Gerelateerde bedrijven