Thuis trouwen? Tips voor de tuindecoratie « Huwelijk

Thuis trouwen? Tips voor de tuindecoratie

Stellen die in het huwelijksbootje willen stappen zijn vaak op zoek naar een trouwlocatie die bij hen past. Die locatie hoeft vaak - letterlijk - niet buiten de deur te worden gezocht. Ook logistiek gezien heeft een thuisbruiloft zo zijn voordelen. Iedereen weet de weg, is er bekend en er kan en mag gewoon even net wat meer.
Thuis trouwen

Maar goed: ook thuis wil je natuurlijk wel een sfeervolle bruiloft neerzetten. Dat kan net wat lastiger zijn dan wanneer je besluit om te trouwen op een locatie die hier echt voor is bedoeld. Een belangrijke rol in het creëren van een sfeervolle thuisbruiloft is logischerwijs weggelegd voor de tuin. Hoe zorg je nu voor een sfeervolle omgeving? Lees deze tips voor je tuindecoratie.

Kijk goed naar de mogelijkheden en indeling

De kans is natuurlijk groot dat jouw tuin niet zo riant is als die van de gemiddelde trouwlocatie. Dat geeft ook niet. Besluit je thuis te trouwen, dan nodig je waarschijnlijk ook niet 200 gasten uit in jouw tuin. Maar je wilt natuurlijk wel dat het een mooi schouwspel wordt en dat iedereen aangenaam kan zitten. Kijk daarom eerst goed naar de mogelijkheden en indeling. Waar komt het altaar, waar gaan de gasten staan of zitten? Misschien is het een goed idee om een weddingplanner in de arm te nemen die al ervaring heeft met thuis trouwen. Een goede weddingplanner kan je helpen met het decoreren van de tuin.
Trouwen in eigen tuin

Hoe zorg je voor de juiste sfeer?

Niemand zei dat thuis trouwen op het gebied van tuindecoratie eenvoudig was. Gelukkig heb je wel alles in eigen hand. Met de juiste, slimme investeringen maak je ook van jouw tuin echt een prachtige plek om te trouwen.

Wat zorgt er nu voor meer sfeer dan de juiste verlichting? Precies. Door te kiezen voor de juiste verlichting zorg je voor een heerlijke sfeer die bij jullie past. Zeker als de zon onder gaat. Want misschien willen jullie niet alleen de ceremonie maar ook het feest in de tuin plaats laten vinden.
Trouwen in eigen tuin

Kies daarom voor altijd voor een goede led lamp. Je hebt deze in zeer veel verschillende tinten, warmtes en kleuren en bovendien kun je kiezen voor Led lampen die je aan kunt passen qua kleur en intensiteit. Zo houd je zelf de regie over de sfeer.

Voor je tuindecoratie is verder natuurlijk van belang dat alle benodigde elementen voor de juiste sfeer op de juiste wijze aanwezig zijn. Denk aan muziek, maar werk speakers mooi weg. Qua slingers, ballonnen en accessoires kun je natuurlijk heerlijk los gaan. Maak gewoon eens een moodboard of doe via kanalen als Pinterest en Instagram inspiratie op voor het decoreren van je tuin voor jullie thuistrouwerij.

Foto's: Olya Kobruseva via Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Thuis trouwen? Hier moet je aan denken

Thuis trouwen? Tips voor de tuindecoratie

Gerelateerde bedrijven