Dankzij 5G-netwerk kan iedereen je bruiloft volgen « Huwelijk
Large_bruiloft_via_livestream_jeremywong

Dankzij 5G-netwerk kan iedereen je bruiloft volgen

Maar wat zijn nu eigenlijk precies de verschillen tussen het vertrouwde 4G-netwerk en het nieuwe 5G-netwerk? En hoe kunnen jullie hiervan profiteren tijdens jullie trouwdag?
Bruiloft volgen via livestream

Evolutie

Vanaf 1980 beschikken we over mobiele netwerken in ons land. Het eerste netwerk was dat van de autotelefoon (ATF) en beschouwen we tegenwoordig als 1G. Destijds noemden we het niet zo, omdat we er nog geen weet van hadden dat er ooit een 2G zou komen, laat staan een 3G en verder. Toen we ook buiten de auto om gingen bellen met elkaar, was het 2G-netwerk een feit. Met de komst van 2,5G was het ook mogelijk om data te versturen en sinds 3G (eind jaren 90) werd internet via de telefoon een optie. We noemen 3G ook wel UMTS, voluit Universal Mobile Telecommunications System. Inmiddels maken we alweer een jaar of acht gebruik van 4G, ook wel LTE (Long Term Evolution) genoemd. Nu staan we dus aan de vooravond van een nieuwe fase met het snelle 5G-netwerk. Dat is geen upgrade van het bestaande netwerk, het is echt een compleet nieuw systeem.

Profijt

Als consument profiteer je straks van een supersnelle verbinding met het internet. Ook met het goedkoopste sim only abonnement kun je straks in een paar seconden tijd een complete speelfilm downloaden of probleemloos streamen naar social media. Het 5G-netwerk is echter vooral ontwikkeld voor grotere toepassingen, zoals zelfrijdende auto’s. Als auto’s straks zonder menselijk handelen hun weg vinden van A naar B, is natuurlijk een betrouwbaar netwerk met een permanente hoge snelheid zeer van belang. Ook op andere terreinen zijn dergelijke verbindingen straks onmisbaar en dankzij 5G voor iedereen binnen handbereik.
Bruiloft volgen via livestream

5G op je bruiloft

Zorg je voor een connectie met het 5G-netwerk op je bruiloft, dan regel je heel simpel dat iedereen jouw mooiste moment op afstand kan meebeleven. Het is via dit netwerk straks een fluitje van een cent om een livestream op te zetten en via een afgeschermde link je overzeese familieleden of vrienden toegang te bieden tot de ceremonie. Zo beleeft iedereen deze bijzondere dag alsof ze er zelf bij aanwezig zijn, ook als dat door omstandigheden in lijfelijke zin niet mogelijk is. Welkom in het nieuwe digitale tijdperk!

Foto's: Jeremy Wong via Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_bruiloft_via_livestream_jeremywong

Dankzij 5G-netwerk kan iedereen je bruiloft volgen

Large_workshop_weddingplanner_1

Workshop: Plannen als een Pro

Large_trouwblad_bruidsmagazine

Inspirerend bruidsmagazine

Large_trouwdatum_bepalen_huwelijksaanzoek

Wat wordt de trouwdatum?

Gerelateerde bedrijven