Je droomhuwelijk ervaren? Met deze tips lukt het! « Huwelijk

Je droomhuwelijk ervaren? Met deze tips lukt het!

1. Het moeilijkste eerst

Een bruiloft met veel gasten in een kostbare aangelegenheid. Overleg samen wat mogelijk is en hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Zijn de spaarcentjes niet voldoende, overweeg dan een goedkoop doorlopend krediet. Uiteraard bepaal je eerst wat je maximaal kan opnemen en zoekt een betrouwbare en goedkope geldverstrekker. Wist je dat je dit allemaal online kan regelen. Doe het samen zoals je later in je huwelijk ook belangrijke beslissingen samen zal nemen. Als je dit goed hebt gedaan, is de rest van de voorbereidingen nog leuker.
Trouwfotograaf Martha Bruin
Foto: Martha Bruin Fotografie

2. De trouwjurk

Wat een bijzondere gedachte: straks sta jij in jouw trouwjurk en ben je het middelpunt van alle belangstelling. En daar draait het nu juist om. Zorg dat jij bij de keuze van je trouwjurk er eentje kiest die jij zelfverzekerd kan dragen. Jij moet je mooi voelen in een jurk die prettig zit en waarmee jij echt voor de dag kan komen. Neem de tijd voor die keuze en ga niet over één nacht ijs. Veel passen is verstandig en zorgt ook voor leuke uitjes met vriendinnen en (schoon)-moeder. Trouwens ook de bruidegom heeft wellicht wat hints nodig voor de grote dag.

3. De ceremonie

Tegenwoordig vinden de meeste huwelijken alleen plaats voor de ambtenaar van de burgerlijke stand en niet meer in de kerk. Soms is dat wel jammer omdat een kerkelijk huwelijk iets extra’s heeft. Denk ook na over de ceremonie bij je burgerlijke huwelijk. Zo kan je kijken of je een BABS kan regelen. Deze bijzondere ambtenaren van burgerlijke stand kunnen een meer persoonlijk tintje aan je huwelijk geven. Overigens kan je ook vooraf een praatje maken met de ambtenaar van de gemeente. Ook die beseft best dat deze dag voor jullie heel bijzonder is.
Trouwen bij Het Zuiderzeemuseum
Buiten trouwen bij Het Zuiderzeemuseum

4. De locatie

Is er een plek waar jij je bruiloft wilt vieren vanwege de prachtige omgeving? Wees er dan snel bij want dergelijke locaties zijn vaak al maanden vooraf geboekt. Wellicht zijn kastelen hiervoor het meest gewild, ook vanwege de mogelijkheid om foto’s te maken met een mooie achtergrond. Hou wel rekening met het feit dat de plaats van de bruiloft ook goed bereikbaar moet zijn voor jouw gasten.

5. De video van jouw huwelijk

Het is ook al een traditie geworden. Na het huwelijk maak je een afspraak met familie en vrienden die niet aanwezig konden zijn om de video te bekijken. Een prachtige manier om die dag nog eens te beleven. Nu heeft iedereen wel een vriend(in) of kennis die deze video zou willen maken. Maar zou jij je trouwfoto’s ook door een amateur laten maken? Een professional weet beter hoe een dergelijke opname te maken en zal ook vooraf met jullie overleggen over verwachtingen die jullie hebben van de video.

Foto boven: Martha Bruin Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Aftellen tot jullie bruiloft

Zo kiezen jullie de ideale trouwlocatie

Oprecht verwonderd

Trouwen en feesten bij De Smockelaer

Gerelateerde bedrijven