Geld als huwelijkscadeau « Huwelijk
Large_geld_huwelijkscadeau_robrotgers

Geld als huwelijkscadeau

Trouwen is vaak niet goedkoop. Niet gek dus dat veel stellen vragen om een geldbedrag als huwelijkscadeau. Een voordeel van geld vragen is dat je zo na jullie bruiloft nog iets extra’s kunt doen. Bijvoorbeeld op huwelijksreis of de eerder geplande restyling van jullie woning.

Verven van je huis

Zo’n opfrisbeurt van jullie huis geeft ook het begin aan van een nieuwe fase in jullie leven. En het hoeft helemaal niet duur met een complete verbouwing. Dit kan ook eenvoudig met enkele aanpassingen (nieuwe gordijnen of lampen) in het interieur en een frisse kleur op de muren. Een likje verf doet vaak wonderen. Kies voor een kwaliteitsverf. Muurverf die goed dekt, vlekafstotend en makkelijk te reinigen is. Zo blijft de kleur lang fris. Tot slot natuurlijk niet vergeten een prominente plek voor jullie trouwfoto vrij te houden.
Huis opknappen

Hoe vraag ik origineel om een bijdrage?

Allereerst kun je 'de envelop' vervangen door een ander icoontje. Ook bij muntjes, een spaarvarken of bankbiljet begrijpen je gasten wat je bedoelt en je bent daarmee net even anders dan al die anderen. Maar nog leuker is het om op een originele manier te laten weten waarvoor jullie ‘gesponsord’ willen worden. Of maak een sponsor-brievenbus voor bij de ingang van jullie huwelijkslocatie, met een afbeelding van jullie bestemming erop. Dat geeft toch al veel leuker!

Hoe geef ik op een leuke manier geld?

Wil je als gast geen envelop of kaart geven, dan zijn er genoeg alternatieven. Zo heb je de bekende grapjes als: geld in een betonnen vorm of witbrood stoppen. Maar ook een kruiwagen vol muntjes geven, of 1000 enveloppen (waarvan er maar een aantal kostbare inhoud bevatten) zijn bekende geintjes.

Gelukkig zijn er ook voldoende mildere alternatieven. Zo kun je een vrolijk versierd geldboompje maken, ballonnen vullen met geld, of een mooie schatkist ontwerpen. En ben je van de origami? Vouw van briefgeld een 'huwelijksbootje' of 'tortelduif'. Wel eerst even oefenen!

Foto boven: Rob Rotgers Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_verrassing_bruidspaar

Verras je aanstaande voor de bruiloft

Large_geld_huwelijkscadeau_robrotgers

Geld als huwelijkscadeau

Large_huwelijkscadeau_wat-moet-je-geven

Wat vraag je cadeau voor jullie bruiloft?

Large_huwelijkscadeau_kopen

De top vijf gepersonaliseerde huwelijkscadeaus

Gerelateerde bedrijven