Trouwen en rouwen op 1 dag « Huwelijk

Trouwen en rouwen op 1 dag

Wat iemand doet met het overlijden van een dierbare is natuurlijk altijd aan de persoon zelf. Soms vinden mensen het fijn om het huwelijk uit te stellen zodat iedereen voldoende tijd heeft voor verwerking, maar in de meeste gevallen is dat niet mogelijk. Het kan dan een hele mooie gelegenheid zijn om even stil te staan bij het overlijden. Het belangrijkste is natuurlijk dat het goed voelt voor het paar wat gaat trouwen, maar ook voor de gasten die komen.

Dierbaar persoon herdenken tijdens jullie trouwdag

Er zijn verschillende manieren om tijdens de bruiloft een eerbetoon te geven aan de overleden persoon. Dat heeft natuurlijk te maken met hoe het huwelijk gepland is, maar ook met de overleden persoon. Wanneer het iemand is die graag aandacht had, dan is het natuurlijk een uitgelezen kans om de persoon ook op die manier terug te laten komen in het huwelijk. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een mooie toespraak tijdens de ceremonie of door een mooie fotocollage zodat hij of zij toch nog een beetje aanwezig is.
Overleden persoon herdenken op trouwdag

Het kan ook zijn dat het een rustig iemand was die zich liever op de achtergrond hield. Diegene zou zich dan misschien niet gemakkelijk voelen met een groot eerbetoon. Je kan de persoon dan ook in stilte terug laten komen tijdens de ceremonie. Denk aan een stoel die leeg gelaten wordt of juist een favoriete bloem van de overleden persoon verwerkt in het trouwboeket en de bloemen die bij iedereen op tafel staan. Op die manier sta je alsnog stil bij de overleden persoon, maar kun je het op een respectvolle manier klein houden.

Rouwverwerking vanuit de uitvaartverzekering

De rouwverwerking is natuurlijk voor elke persoon anders. Waarbij de een dit alleen en in zichzelf doet, heeft een ander juist behoefte aan gezelschap en een hele dienst om het overlijden te verwerken. Alle manieren van verwerken zijn natuurlijk legitiem. Wanneer je het rouwen wil verwerken in de bruiloft dan kan het best moeilijk zijn om dit te doen op een manier waar iedereen iets aan heft. Je kan dan altijd advies vragen aan de uitvaartverzekering. Stel dat de persoon net overleden is en de uitvaart dus ook geregeld moet worden dan kan de uitvaartverzekering van de overleden persoon een uitkomst bieden.

Rouwverwerking zit in sommige gevallen ook verwerkt in het pakket van de uitvaartverzekering en daarom kunnen juist zij je helpen. Wanneer je twijfelt over hoe je het rouwen wil verwerken of juist advies nodig hebt over het verwerken van de overleden persoon dan is het dus altijd mogelijk om contact op te nemen met de uitvaartverzekering die in beeld is. Zij kunnen altijd kijken wat ze kunnen betekenen voor de rouwverwerking. Voor meer informatie kun je altijd even een kijkje nemen op Uitvaartverzekeringwijzer.net rouwverzekering.

Huwelijksreis wel of niet door laten gaan?

Naast de trouwdag zelf is ook het wel of niet door laten gaan van de huwelijksreis een belangrijk punt waar het bruidspaar over nadenkt. Toch kiezen veel bruidsparen ervoor om de huwelijksreis toch door te laten gaan. Even weg van alle drukte, even ontspannen en het leven vieren in combinatie met het herdenken van hun dierbare is vaak erg goed voor het rouwverwerkingsproces.
Huwelijksreis

Tot slot

Het kan een enorm lastige opgave zijn om het stukje rouwen te verwerken in de bruiloft. Je wil het natuurlijk een mooie dag laten zijn, je wil niet dat iemand zich vervelend voelt wanneer het rouwen niet gaat op zijn of haar manier en je wil de overledene natuurlijk een eerbetoon geven die perfect past bij hoe hij of zij was. Het belangrijkste is om te doen wat goed voelt voor jou. Het is natuurlijk jouw bruiloft en dat is het belangrijkste. Het is natuurlijk altijd handig om even te overleggen met de familieleden en overige dierbaren zodat ook zij weten wat er speelt of gaat spelen. Ook kun je altijd even contact opnemen met de uitvaartverzekeraar om tips en tricks te krijgen. Rouwverwerking kan namelijk verwerkt zitten in de uitvaartverzekering.

Annemarieke zei:

Mooi artikel. Ik heb bij onze bruiloft hetzelfde meegemaakt. Een paar dagen voor de bruiloft overleed mijn oma en we hebben haar op de bruiloft herdacht en meerdere keren stilgestaan bij het verlies.

Wilma Klaassen zei:

Feest met Zorg kan ook in deze situaties meedenken. Inderdaad een goed artikel.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwen en rouwen op 1 dag