Je baby betrekken bij je trouwdag? « Huwelijk

Je baby betrekken bij je trouwdag?

Echter kan het nogal een klus zijn om te bedenken hoe je de kleine het beste bij de dag kunt betrekken. Baby’s kunnen namelijk erg onvoorspelbaar zijn en je wilt natuurlijk liever niet dat ze net voor het jawoord in huilen uitbarsten. Om je kindje bij de ceremonie te betrekken is dan ook een lastige keuze en dient een ieder voor zichzelf te bepalen. Om een handje te helpen geven we hier de voor- en nadelen en een aantal tips.

Nadelen

We beginnen bij de nadelen, dan hebben we die maar vast gehad. Waar elk nadeel van het betrekken van je baby bij de ceremonie eigenlijk op neer komt, is onvoorspelbaarheid. Hoe goed de kleine ook heeft geslapen, hij of zij kan altijd onrustig of ongeduldig worden. Zeker op zo’n lange dag als een trouwdag. Dit zorgt ervoor dat je, mocht je kindje in huilen uitbarsten, tijdens de voltrekking flink afgeleid kan raken. Je ouderlijke instinct wilt natuurlijk altijd het beste voor je kindje. Ook hebben baby’s nog wel eens de nijging om te spugen. Wanneer je jouw kindje even vasthoudt dien je dus goed op te letten dat er geen vlek op je jurk terecht komt.

Voordelen

Een open deur: je baby zal onderdeel worden van een van de mooiste dagen van je leven! De herinneringen die je die dag creëert zullen inclusief je kindje zijn. Op de trouwfoto’s zal hij of zij dan ook vaak terug komen, want fotografen zetten kleintjes maar wat graag op de gevoelige plaat. Velen zouden dit niet in willen ruilen voor een trouwdag die tot in detail volgens plan loopt! En ook al is je baby wat onrustig op de trouwdag, de meeste mensen zullen zich er niet aan storen. Ze weten dat het er tenslotte bij hoort en vinden het juist schattig dat hij of zij erbij is!

Tips

Waar we eerder al suggesties gaven over trouwen bij zwangerschap, hier een aantal tips voor het betrekken van je baby bij de trouwdag!

Oppas

Het is bijzonder handig om een oppas voor de trouwdag in te schakelen. Hoeveel je ook van je kindje houdt, je hebt simpelweg niet genoeg tijd om je continu met hem of haar bezig te houden. Een goede optie voor een oppas is wellicht opa of oma. Houdt er echter rekening mee dat ook zij je huwelijk willen vieren. Daarom is het handig om meerdere mensen als oppas in te schakelen, zodat er afgewisseld kan worden. Of schakel een nanny in.

Comfortabele kleding

Het is natuurlijk fantastisch als de kleine helemaal opgaat in de feestvreugde. Daarom is het leuk als hij of zij iets bijzonders aan heeft op de trouwdag. Blijf echter wel in gedachten houden dat je een baby aankleedt! Kleintjes hechten meer waarde aan comfortabele en goed zittende kleding dan aan een mooi pak.

Slaapruimte

Het is fijn om, op de trouwbestemming, een aparte en geluidsdichte slaapruimte voor je baby in te richten. Een bruiloft maakt namelijk veel indruk op de kleine en zal zonder twijfel vermoeid raken. Richt de ruimte in met bijvoorbeeld campingbedjes. Vergeet natuurlijk ook de babyfoon met lichtsignalen niet!

Foto: Van Kaartjes tot Kiekjes

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Bruids- en feestkleding voor kinderen

Kleding voor de bruidskinderen

Gerelateerde bedrijven