Dark_loader
Trouwen of niet? « Huwelijk
Large_trouwen_of_niet_trouwenmetthomas

Trouwen of niet?

Door Huwelijk.nl

Category_icon

Tradities

0

Reacties

Vroeger was de vraag ‘trouwen of niet?’ helemaal niet aan de orde. Verliefd, verloofd, getrouwd. Dat was vanzelfsprekend. Je ontmoette de prins op het witte paard en stapte met hem in het huwelijksbootje.

Gelukkig wordt er nog steeds volop getrouwd. Al jaren ligt het aantal huwelijken zo rond de 72.000 per jaar. Maar veel meer dan vroeger vragen stelletjes zich wel af waarom ze zouden trouwen. Je kunt immers ook gewoon gaan samenwonen. Deze vraag stelden wij onze bezoekers. 

Het blijkt dat de meerderheid de liefde voor elkaar wil vieren met familie en vrienden. Voor veel vrouwen is het nog altijd het ideaalbeeld: trouwen in een droomjurk. Vraag 100 studentes hoe zij het leven over 10 jaar zien en je zult vaak als antwoord krijgen: 'dan ben ik getrouwd met de man van mijn dromen en hoop ik kinderen te hebben.'

Ongehuwde stellen met kinderen trouwen vaak om praktische redenen. Ook zijn er stellen die trouwen uit religieuze overwegingen. Zo is het bij strenggelovigen nog altijd gebruikelijk om niet samen te wonen en geen seks te hebben voor het huwelijk. 

De uitslag van de poll in augustus 2011 is als volgt:

Wij trouwen omdat wij van elkaar houden en ...

Zin in een feestje hebben 35% 
Wij dat altijd al hebben gewild 32%
Om praktische redenen 17%
Uit geloofsovertuiging 16%

Foto: Trouwen met Thomas

Ontwerp zelf je trouwkaarten!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde bedrijven