Goedkoop trouwen? Met deze tips organiseer je een budgetbruiloft! « Huwelijk

Goedkoop trouwen? Met deze tips organiseer je een budgetbruiloft!

Een bruiloft kost altijd geld, maar met de volgende tips organiseer jij een budgetbruiloft. En het leuke is dat als je het goed doet, je alsnog dat feest kunt hebben waar je al zo lang over droomt!

1 Laat de klassieke tradities los

Een witte jurk voor de vrouw en een speciaal trouwpak voor de man, het kost veel geld. De kosten hiervan kunnen al snel in de duizenden euro’s lopen. Het is dus een goede optie om niet te kiezen voor deze traditionele kleding. Doe die mooie jurk aan die je zo goed staat, en trek het pak uit de kast wat je aandoet voor dat belangrijke sollicitatiegesprek. De kans is groot dat je echt wel wat moois in de kast hebt hangen. Schaf hiernaast een aantal accessoires aan en je outfit is compleet. Zo heb je een hoop bespaard, maar zie je er alsnog prachtig uit!
Goedkoop trouwen

2 Locatie van de bruiloft

Het huren van een mooie locatie zal een groot deel van het budget opslokken. Toch kun je ook hier flink op besparen. Als je mooi woont met een grote tuin, kun je het feest ook gewoon daar geven! Huur een partytent in het geval van regen (het blijft natuurlijk Nederland) en maak er wat moois van. Met genoeg planning en tijd kan je er echt iets speciaals van maken. Bovendien zal het een stuk warmer en meer vertrouwd voelen dat een groot feest in een kasteel waar je nog nooit eerder bent geweest. Een ander alternatief is een bruiloft op een luxecamping! Heerlijk romantisch terwijl je van alle gemakken voorzien bent. Denk bijvoorbeeld aan een glamping in Duitsland of glamping op Texel!
Vakantie Texel

3 Huwelijkscadeau

In sommige delen van het land is het al gebruikelijk om als huwelijkscadeau een envelop te geven met daarin geld. Hiermee dek je als het ware de kosten die zijn gemaakt voor jou als gast. Ook als je niet uit deze streken komt, kun je dit natuurlijk doen. Bovendien is het voor je gasten alleen maar makkelijk, aangezien ze hun hoofd niet hoeven te breken over wat ze voor je moeten kopen. Dit geld kunnen jullie vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld de Honeymoon. Denk bijvoorbeeld aan een reis naar de Bahama’s of samen Kroatië ontdekken!

4 Houd het klein

Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe groter de locatie, hoe meer eten en drank er in moet worden geslagen, enzovoorts. Kies er dus voor om het wat kleiner te houden. Nodig alleen je naaste familie en vrienden uit voor je trouwerij. Dit bespaart een hoop en bovendien houd je het feest zo knus en gezellig. Hoef je ook niet van hot naar her te rennen om iedereen te groeten en de felicitaties in ontvangst te nemen.

5 Geef niet teveel uit aan een fotograaf

Natuurlijk, je wilt dat je bruiloft gefotografeerd wordt en dat je een aantal prachtige foto’s hebt van jullie als koppel. Toch hoef je hier niet voor naar een professionele fotograaf te gaan. Vraag eens rond in je vriendenkring of er een hobbyist bijzit, die het misschien wilt doen tegen een vriendenprijs.
Goedkope bruiloft

Foto boven: Bryan Schneider / Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Goedkoop trouwen? Met deze tips organiseer je een budgetbruiloft!

Opties voor een goedkope bruiloft

Crisis-proof trouwen, het kan!