3x doen en bespreken voor je gaat trouwen « Huwelijk

3x doen en bespreken voor je gaat trouwen

Natuurlijk moet je het hebben over de grote dag. Willen jullie groot of klein trouwen? Hoe zie je de bruiloft voor je en heeft je partner hetzelfde voor ogen? Ook wanneer één van de twee zegt “plan jij het maar” is het echt van belang om even door te vragen.

Budget voor bruiloft

Naast de bruiloftskosten is het sowieso fijn om te weten wat voor 'uitgever' jouw aanstaande man of vrouw is. Houden jullie van sparen? Zijn er schulden? En waar geven jullie graag wat extra aan uit? Als je al een tijdje samen bent weet je dit vaak wel van elkaar, maar wanneer je gaat trouwen gaan er misschien wel wat financiële punten veranderen. Denk aan eventuele huwelijkse voorwaarden en gezamenlijke (spaar)rekeningen.

Samen weg

Ga (indien je dit nog niet of weinig hebt gedaan) eens samen weg voor jullie gaan trouwen. En dan niet een dagje dierentuin, maar echt een paar weken vakantie.
Vakantie Italië
Zo maak je elkaar anders en constant mee in een nieuwe omgeving, los je samen eventuele tegenslagen op (paspoort kwijt of vertraging met het vliegtuig) en geniet je bovenal full time samen van een plek die jullie nog niet kenden.

De toekomst

Het lijkt een inkoppertje, maar praten over jullie gezamenlijke toekomst is belangrijk. Wil hij kinderen? Wat zijn haar ambities? Waarom willen jullie eigenlijk graag trouwen? Een echt leuk gesprek kun je hebben over wat jullie samen sowieso nog willen doen en meemaken en in wat voor tijdsbestek. Plannen maken en dromen, heel belangrijk!

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Elsbeth Hoekstra Photography

Bruidsmagazine

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw huwelijksreis?

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Gerelateerde bedrijven