Genante bruiloft: 4 ‘missers’ « Huwelijk

Genante bruiloft: 4 ‘missers’

Achteraf hebben mensen het liever over de hoogtepunten van hun grote dag dan over de minpunten. Logisch, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus soms is het reuze handig om het wèl te weten.

Check aantal bruiloftgasten

Wacht na het sturen van de uitnodigingen niet te lang af. Check en dubbel check hoeveel gasten er komen, want het laatste wat je wilt is te weinig taart of eten hebben of juist een overvloed aan dure hapjes die je weg kunt gooien. Gasten vergeten, hoe vervelend ook, regelmatig om te reageren of ze lezen de uitnodiging niet goed, waardoor het puur aan hen overlaten echt geen goed idee is.

Wel of geen stukjes

Geef duidelijk aan of je stukjes of speeches wilt op je bruiloft en zo ja, wat je dan wel wilt en wat absoluut niet. Een eindeloos durend en gênant ABC'tje kan echt jammer zijn als je daar niets mee hebt. Laat dit dus niet op zijn beloop, maar geef het duidelijk door aan je ceremoniemeester.

Professionele bruidsreportage

Bezuinig niet op de fotografie en laat filmen als je dit leuk vindt. Na een tijdje vervagen de herinneringen, maar de foto's en/of film houd je over. Het is zo zonde als die achteraf tegen blijken te vallen. Regel dus een ervaren trouwfotograaf en/of videograaf.

Geen trouwdagstress

Blijf niet te gestrest bezig met de planning op de dag zelf, maar laat het los en besteed het regelen ter plaatse uit aan mensen in wie je vertrouwen hebt. Het zou jammer zijn als je niet volop kunt genieten met je partner en gasten op jullie trouwdag. Belangrijk is dat je ruimte laat in de dagindeling. Dus plan niet alles te strak op elkaar. Dit geeft rust en tijd voor de nodige opfrismomentjes.

Tip! Lees het boek 'Morgen gaan wij trouwen' met last minute tips voor een perfecte dag.

Door Rinske van Rootselaar

wensballon, ufoballon, geluksballon

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwbibbers

Leuke ontspannende huwelijks uitjes

Hoe voorkom je trouwstress

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Gerelateerde bedrijven