Jullie eigen trouwambtenaar « Huwelijk

Jullie eigen trouwambtenaar

Steeds meer gemeenten hebben tegenwoordig meerdere aangewezen locaties binnen hun gemeente zodat men een ruimere keus heeft buiten het traditionele stadhuis. Echter; steeds meer bruidsparen willen graag hun eigen huwelijksceremonie invullen op een trouwlocatie die zij ook zelf uitgezocht hebben en dan ook nog met een zelf uitgekozen buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs). Dat hoeft geen probleem te zijn.

Je eigen trouwambtenaar

De "gast"-babs wordt dan voor 1 dag benoemd en kan zo het huwelijk geheel volgens de wet voltrekken. Omdat deze babs niet meerdere huwelijken op een dag hoeft te voltrekken is er alle ruimte en tijd voor jullie eigen inbreng.

Ook als de gemeente niet wil meewerken (komt eigenlijk nooit bijna voor) of aangeeft dat de wens van het bruidspaar volgens de wet niet kan (afwijkende tijden, afwijkende locatie), dan zijn er oplossingen te bedenken. Het huwelijk kan bijvoorbeeld creatief voltrokken worden, waardoor er alleen ceremonieel getrouwd wordt. Qua status vergelijkbaar met het kerkelijk huwelijk.

Inmiddels heb ik vele bruidsparen blij mogen maken met een unieke huwelijksvoltrekking op maat; van kasteel tot camping, van stadhuis tot op een boot, van Texel tot Barcelona.

Tekst: Harriët Bödicker-van den Bosch

Bruidsmagazine

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderboek over trouwen

Oprecht verwonderd

Trouwen voor een dag

Met wie loop je naar het altaar?

Gerelateerde bedrijven